17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInundaţii devastatoare în Italia

Inundaţii devastatoare în Italia

În nordul Italiei, regiunea Emilia-Romagna, a fost devastată pentru al doilea an consecutiv de inundații puternice provocate de ciclonul Boris, relatează Reuters.

Au fost evacuate peste 1.000 de persoane în seara de miercuri spre joi, din cauza ploilor torențiale care au făcut să crească nivelul râurilor din regiune. Unele școli au fost închise, iar traficul feroviar a fost restricționat. 

Pompierii au salvat peste 500 de persoane din calea apelor

Pompierii au salvat peste 500 de persoane din calea apelor, intervenind inclusiv cu elicoptere. În alte zone, oamenii au fost sfătuiți să se mute în etajele superioare ale clădirilor. În orașul Lugo, autoritățile au ordonat evacuarea locuințelor de la parter, după ce râul Senio a depășit malurile.

Situația a afectat transportul feroviar

Președintele interimar al regiunii, Irene Priolo, a menționat că, spre deosebire de anul trecut, când 23 de râuri s-au revărsat, în acest an doar trei au provocat inundații. Situația a afectat transportul feroviar, șapte trenuri de mare viteză și Intercity au fost anulate și alte 11 au avut restricționate traseele. „Trebuie să spun că a plouat non-stop mai bine de 48 de ore. Boris a decis clar să aleagă și regiunea noastră”, a declarat Priolo, citat de Reuters.

În 2023, două episoade de ploi torenţiale şi alunecări de teren au ucis 17 persoane

„Suntem într-o urgență totală… evenimentul este foarte asemănător cu cel pe care l-am avut în luna mai de anul trecut”, a declarat primarul orașului Ravenna, Michele De Pascale.  În 2023, două episoade de ploi torenţiale şi alunecări de teren au ucis 17 persoane şi au provocat daune în valoare de 8,5 miliarde de euro în Emilia-Romagna, potrivit autorităţilor regionale și au fost evacuate peste 45 de mii de cetățeni.

Citește şi: Un prim lot de piloți ucraineni a început antrenamentele în România pe avioane F-16

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS