16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse, pe tabloul principal de la Beijing! Vezi cu cine au picat Bogdan, Cristian şi Begu!

Gabi Ruse, pe tabloul principal de la Beijing! Vezi cu cine au picat Bogdan, Cristian şi Begu!

Gabriela Ruse a obținut, în această dimineață, calificarea pe tabloul principal al turneului WTA 1000 de la Beijing. Românca a trecut de Jia-Jing Lu și li s-a alăturat în competiție celorlalte trei sportive ale noastre care vor concura, în speţă Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

Gabi Ruse a învins-o în finala calificărilor, în două seturi, pe Jia-Jing Lu, scor 6-3, 6-1, după o oră și 9 minute de joc. Ruse, ocupanta locului 93 mondial și care era cap de serie numărul 4 în calificările China Open, a controlat în întregime partida cu chinezoaica de pe locul 261 WTA.

Aceasta a fost a doua victorie obținută de româncă în fața lui Lu, pe care o mai învinsese și în 2021, în 16-imile turneului de la Montpellier, pe zgură, scor 6-4, 6-2.

Româncele şi-au aflat primele adversare

Celelalte trei românce deja calificate pe tabloul principal al turneului WTA 1000 de la Beijing și-au aflat adversarele pe care le vor întâlni în primul tur al competiției.

Jaqueline Cristian va debuta la China Open cu unguroaica Anna Bondar (27 de ani, 90 WTA). Cele două s-au mai întâlnit până acum de două ori, iar Bondar a câștigat ambele confruntări. Prima dată, la București, în 2018, Jaq a pierdut 2-6, 6-7, iar un an mai târziu adversara s-a impus din nou în minimum de seturi, scor 6-2, 6-4, notează Eurosport.

Ana Bogdan o va avea adversară în primul tur de la China Open pe Sofia Kenin (25 de ani,168 WTA). Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, românca a câștigat o dată, la Montreal, în 2018 (4-6, 6-2, 6-4), iar americanca de două ori (în 2020 la Roland Garros și în 2023 la US Open).

A treia reprezentantă a României de pe tabloul principal de la Beijing este Irina Begu, jucătoare care va avea meci în primul tur cu Yexin Ma (25 de ani, 224 WTA).

Citeşte şi: Emma Răducanu nu poate juca! A declarat forfait şi la Beijing

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS