16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegele Thailandei a semnat un proiect de lege emblematic privind căsătoriile între persoane de același sex

Regele Thailandei a semnat un proiect de lege emblematic privind căsătoriile între persoane de același sex

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, a semnat un proiect de lege emblematic privind căsătoriile între persoane de același sex. Proiectul de lege privind egalitatea în căsătorie din Thailanda a fost înscris oficial în lege marți.

Legea a fost publicată în Gazeta Regală după aprobarea de către rege și va intra în vigoare în 120 de zile. Cuplurile LGBTQ+ își vor putea înregistra căsătoria în ianuarie anul viitor. Thailanda este pe locul trei în Asia, după Taiwan și Nepal, care permite căsătoriile între persoane de același sex.

Proiectul de lege, care acordă drepturi legale, financiare și medicale depline pentru partenerii căsătoriți de orice sex, a fost transmis atât Camerei Reprezentanților, cât și Senatului în aprilie și, respectiv, iunie.

„Felicitări pentru dragostea tuturor”, a scris prim-ministrul Paetongtarn Shinawatra pe X, adăugând hashtag-ul #LoveWins, potrivit CNN.

Membrii comunității LGBTQ+ spun că se confruntă cu discriminare în viața de zi cu zi

Thailanda are o reputație de acceptare și incluziune, dar s-a luptat timp de decenii să adopte o lege a egalității în căsătorie. Societatea thailandeză deține în mare măsură valori conservatoare, iar membrii comunității LGBTQ+ spun că se confruntă cu discriminare în viața de zi cu zi.
Guvernul și agențiile de stat sunt, de asemenea, conservatoare din punct de vedere istoric, iar susținătorii egalității de gen au avut dificultăți să-i împingă pe parlamentari și funcționarii publici să accepte schimbarea.

Viceguvernatorul Bangkok Sanon Wangsrangboon a declarat săptămâna trecută că oficialii orașului vor fi gata să înregistreze căsătoriile între persoane de același sex de îndată ce legea va fi promulgată.

Legislația a modificat Codul civil și comercial al țării pentru a înlocui cuvintele specifice genului, cum ar fi „bărbați și femei” cu cuvinte neutre din punct de vedere al genului, cum ar fi „individ”.

Guvernul condus de partidul Pheu Thai a făcut din egalitatea căsătoriei unul dintre principalele sale obiective. A făcut un efort major pentru a se identifica cu parada anuală Bangkok Pride din iunie, în care mii de oameni au sărbătorit într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere comerciale din Bangkok.

Organizatorii Bangkok Pride au anunțat pe Facebook că vor organiza o nuntă pentru cuplurile care doresc să-și înregistreze căsătoria chiar în prima zi în care legea intră în vigoare.

Citește și: (VIDEO) Gorj: Bărbatul căutat pentru tentativă de omor, prins de polițiști

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS