13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care a tâlhărit două femei, condamnat la doi ani de închisoare

Craioveanul care a tâlhărit două femei, condamnat la doi ani de închisoare

Judecătoria Craiova a condamnat la doi ani de închisoare un bărbat de 33 de ani, acuzat de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie. Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de 12 aprilie, în Craiova, bărbatul de 33 de ani a tâlhărit două femei. Uneia i-a smuls un lanț de aur de la gât, iar alteia i-a smuls din mână suma de 1.200 de lei. La sfârşitul lunii mai, acelaşi bărbat a fost deferit justiţiei în alt dosar de tâlhărie. În acest dosar este acuzat că, în septembrie 2020, a atacat o femeie şi i-a smuls de la gât un lănţişor de aur.

Oamenii legii au precizat că infracțiunile au fost comise de inculpat pe 12 aprilie. Tâlharul a fost prins după câteva ore, după ce a fost identificat de un poliţist aflat în timpul liber.

”În cursul zilei de 12 aprilie, în jurul orei 16.40, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană necunoscută de sex bărbătesc, în timp ce se afla pe strada Barbu Lăzăreanu, ar fi smuls o bijuterie de aur de la gâtul unei femei de 64 de ani. De asemenea, pe bulevardul Dacia, ar fi smuls suma de 1.200 de lei din mâna unei femei de 57 de ani.

La nivelul secției a fost constituit un colectiv de polițiști pentru prinderea bărbatului, semnalmentele fiind transmise tuturor polițiștilor aflați în serviciu. În jurul orei 20.30, pe baza semnalmentelor oferite, subcomisar de poliție Iova Valentin, împuternicit adjunctul șefului Secției 1 Poliție Craiova, aflat în timpul liber, l-a reperat pe bănuit pe strada Maria Tănase. A fost solicitat sprijinul patrulelor de ordine publică, iar cel în cauză a fost imobilizat și încătușat”, au precizat oamenii legii.

Craioveanul care a tâlhărit două femei, condamnat cu executare

Ulterior, bărbatul de 33 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea a două infracțiuni de tâlhărie. Pe 13 aprilie, inculpatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor craioveni şi a dispus arestarea inculpatului. Acesta din urmă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la sfârşitul lunii aprilie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat marţi, pe 24 septembrie. Craioveanul de 33 de ani şi-a recunoscut faptele şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta din urmă a fost obligat să-i achite femeii de 57 de ani suma de 1.200 de lei. Femeia de 64 de ani nu s-a constituit parte civilă.

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 880 de lei. Este vorba de suma cu care bărbatul a vândut lănţişorul sustras de la femeia de 64 de ani. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Judecat în alt dosar de tâlhărie

La sfârşitul lunii mai, acelaşi craiovean a fost deferit justiţiei în alt dosar de tâlhărie. Anchetatorii au reţinut că, pe data de 24 septembrie 2020, inculpatul a tâlhărit o femeie.
„Fapta inculpatului, care în data de 24.09.2020, în jurul orei 12.09, prin folosirea forței, a smuls de la gâtul persoanei vătămate un lănțișor confecționat din aur de 14 karate, prevăzut cu o cruciuliță confecționată din aur de 14 karate, producându-i suferinţe fizice, întruneşte elementele constituive ale infracţiunii de tâlhărie”, au susţinut anchetatorii. Acest dosar se află pe rolul Judecătoriei Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 24 octombrie.

Citeşte şi: Final de proces în dosarul „Water Park“ Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS