13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Județean Târgu Jiu încadrează un medic epidemiolog

Spitalul Județean Târgu Jiu încadrează un medic epidemiolog

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu urmează să își îmbunătățească semnificativ capacitatea de gestionare a problemelor legate de sănătatea publică prin angajarea unui nou medic specialist.

Recent, a fost organizat un concurs de angajare, în urma căruia un medic epidemiolog calificat va fi în curând integrat în echipa unității medicale. Acesta va juca un rol esențial în asigurarea standardelor de siguranță și sănătate, desfășurându-și activitatea în cadrul SPIAAM – Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale.

SPIAAM este un departament vital în contextul unei unități spitalicești, având misiunea de a preveni și gestiona infecțiile care pot apărea în timpul furnizării de servicii medicale. Noul medic epidemiolog va avea responsabilitatea de a supraveghea, coordona și implementa măsuri eficiente de prevenire a acestor infecții, protejând astfel atât pacienții, cât și personalul medical.

Achiziție de echipamente pentru reducerea infecțiilor

Spitalul Județean de Urgență(SJU) din Târgu Jiu a elaborat un plan de reducere a infecțiilor nosocomiale la nivelul celor trei pavilioane. Planul de bazează pe achiziția de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. Bugetul alocat este de peste 2,5 milioane de lei. Proiectul vizează dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu la nivelul standardelor internaționale:

  • în sensul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) prin investiții în infrastructura Spitalului;
  • în controlul microbiologic al aerului din secțiile și compartimentele spitalului prin instalații specifice de aer condiționat;
  • instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare. Aceste investiții vor conduce pe termen lung, la consolidarea sistemului de sănătatea județean și la reducerea impactului major pe care îl are circulația germenilor multirezistenți la antibiotice.

Tehnologie de ultimă oră

Obiectivele specifice ale planului de reducere a infecțiilor nosocomiale sunt: Dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologic specializate și Achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Realizarea acestui proiect contribuie la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, precum și la identificarea acestora prin metode inovative prin dotarea Compartimentului de Microbiologic din cadrul Laboratorului de Analize Medicale cu echipamente tehnologice de ultimă generație, ce se vor integra în fluxul existent de lucru.

Necesitatea dotării Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale este determinată de urgența luării unor măsuri cu caracter excepțional, pentru limitarea răspândirii infecțiilor intraspitalicești în rândul populației județului Gorj, ce presupun cu prioritate achiziționarea unor dotări medicale de strictă necesitate, în vederea asigurării unei funcționări optime a întregii activități spitalicești.

Citește și: Gorj: Elevii din 11 comune vor beneficia de microbuze electrice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS