16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba începe la Cerna

Vâlcea: Festivalul Național al Sculptorilor cu Drujba începe la Cerna

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național al Sculptorilor cu Drujba debutează luni, 7 octombie, în pitorescul sat Cerna, comuna Vaideeni, la poalele Munților Căpățânii. Evenimentul reunește cei mai talentați sculptori din România, care vor da viață unor opere de artă impresionante realizate cu ajutorul drujbelor.

Tema ediției din acest an, „Ecouri din Pădure și Istorie”, invită artiștii să exploreze legătura dintre om, natură și tradițiile culturale românești. Lucrările sculptate vor include reprezentări simbolice ale faunei și personajelor mitologice, precum Ursul Carpatin, Sfinxul de la Cerna și personaje de legendă precum Băcița din Miorița sau Ileana Cosânzeana.

Programul festivalului include:

  • demonstrații zilnice de sculptură,
  • workshopuri pentru copii și adulți, precum olăritul și pictura pe sticlă,
  • spectacole artistice susținute de formații locale și seri de muzică folk în jurul focului de tabără,
  • „Speed Carving” – o probă spectaculoasă în care artiștii vor realiza o sculptură în doar 60 de minute, unde pot câștiga fie una din sculpuri, fie un premiu surpriză.

Evenimentul se va desfășura pe durata unei săptămâni, în perioada 7-13 octombrie. Se va încheia cu festivitatea de premiere a sculptorilor, urmată de un târg de produse tradiționale și ateliere interactive pentru participanți.

Citește și: Vâlcea: Coliziune între două autoturisme și un autotren în Bujoreni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS