16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAlcaraz, Sinner şi Zverev sunt primii calificaţi la Turneul Campionilor

Alcaraz, Sinner şi Zverev sunt primii calificaţi la Turneul Campionilor

Tenismenul spaniol Carlos Alcaraz a devenit al treilea jucător care a obţinut matematic calificarea pentru Turneul Campionilor de la Torino (10-17 noiembrie), unde joacă cele mai bune opt rachete ale sezonului. Italianul Jannik Sinner şi germanul Alexander Zverev au obţinut anterior calificarea la Torino.

Alcaraz va participa pentru a treia oară la Turneul Campionilor, dar în 2022 nu a putut juca din cauza unei accidentări. În 2023, spaniolul a atins semifinalele, unde a fost învins de viitorul campion, sârbul Novak Djokovic.

Alcaraz a câştigat în acest sezon Grand Slam-urile de la Roland Garros şi Wimbledon, Masters 1000 de la Indian Wells şi medalia de argint la JO 2024 de la Paris.

Turneele de la Tokyo şi Beijing, care au loc această săptămână şi Masters-ul 1000 de la Shaghai, de săptămâna viitoare, sunt decisive pentru stabilirea celorlalţi jucători calificaţi pentru Torino.

Djokovic a prioritizat JO şi Grand Slamurile, astfel că nici măcar nu s-a prezentat la turnee ATP 1000, unde putea obţine puncte importante. Ca atare, el are în prezent doar 3260 de puncte, riscând să nu fie prezent la competiţia de final de an. Esenţial pentru a urca în clasament va fi Shanghai Masters (2 octombrie), unde sârbul nu a mai participat din 2019. Dar anul acesta turneul din China e posibil să facă parte din calendarul său, ținând cont de circumstanțele actuale.

Citeşte şi: Ana Bogdan a pierdut înfruntarea cu Kenin de la Beijing

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS