13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaune de 30.000 de euro pentru accidentarea unui biciclist

Daune de 30.000 de euro pentru accidentarea unui biciclist

Curtea de Apel Craiova a dispus ca o societate de asigurări să-i plătească victimei unui accident rutier suma de 30.000 de euro drept daune morale. În aprilie, instanţa de fond a dispus acordarea sumei de 15.000 de euro drept daune morale. Tot în aprilie, autorul accidentului, un craiovean de 34 de ani, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului. Curtea de Apel Craiova a menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova.

Reprezentanţii IPJ dolj au explicat că, după accident, şoferul nu a oprit. Când s-a întors la locul accidentului, poliţiştii au stabilit că băuse înainte de a se urca la volan.
„La data de 03 august, ora 22.43, un tânăr de 34 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65C, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la dreapta și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, unde ar fi accidentat ușor un bărbat de 38 de ani, din comuna Mischii, care se deplasa pe bicicletă. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, însă ulterior a revenit. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au precizat oamenii legii.

Pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Pe 4 august 2023, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 34 de ani. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instaţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului. Acesta din urmă a fost reţinut, arestat preventiv şi la domiciliu în perioada 4 august 2023 – 2 martie 2024.

Autorul accidentului, condamnat cu suspendare

La sfârşitul lunii septembrie 2023, bărbatul de 34 de ani a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 26 aprilie. Inculpatul şi-a recunoscut faptele pentru a beneficia de reducerea pedepselor şi a fost condamnat pentru cele trei infracţiuni. După contopirea pedepselor, bărbatul a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei.
Judecătorii au mai dispus ca inculpatul să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Societatea de asigurări Axeria a fost obligată să achite victimei suma de 842 lei drept daune materiale şi suma de 15.000 de euro cu titlu de daune morale.

Daune de 30.000 de euro pentru accidentarea biciclistului

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de partea civilă şi societatea de asigurări.
Instanţa a respins apelul formulat de Axeria şi l-a admis pe cel al bărbatului accidentat. Instanţa a dispus ca partea civilă să primească suma de 30.000 de euro drept daune morale. Instanţa a menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS