16.7 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţia Locală din Craiova îşi asigură norma de hrană până la sfârşitul anului

Poliţia Locală din Craiova îşi asigură norma de hrană până la sfârşitul anului

Agenții Poliției Locale craiovene au parte nu de una, ci de două proiecte de hotărâre introduse pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de la sfârșitul acestei luni. Ambele au în vedere sporuri salariale pentru angajații instituției și ambele vizează fix norma de hrană acordată polițiștilor. Acordată, după buget, în tranșe, după cum e moda mai nou în administrația locală craioveană.

Angajaţii de la Poliţia Locală craioveană vor primi bani pentru hrană până la sfârşitul anului. Primăria Craiova a mai scotocit prin buget şi a găsit bani pentru hrana poliţiştilor locali pentru ultimele luni din an. Iniţial, primăria avea în proiect să acorde bani pentru norma de hrană doar pentru o lună, respectiv, luna octombrie. Un astfel de proiect a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din data de 26 septembrie. Acesta prevedea acordarea normei de hrană agenților locali pentru că atât permiteau veniturile virate suplimentar poliției locale, respectiv 600.000 de lei. Ulterior, primăria a găsit bani în buget şi a decis să acopere toată perioada, până la sfârşitul anului şi să acorde poliţiei locale sporuri salariale care sunt fix norma de hrană acordată poliţiştilor.
„Prin adresa nr.49605/19.09.2024, Poliţia Locală a Municipiului Craiova, propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli în sensul majorării sursei de venit „Subvenţii pentru instituţii publice”, cu suma de 980,00 mii lei. La partea de cheltuieli, Poliţia Locală a Municipiului Craiova, propune majorarea prevederii la titlul I „Cheltuieli de personal” cu suma de 980.00 mii lei pentru asigurarea cheltuielilor salariale în natură (acordarea normei de hrană) până la sfârşitul anului 2024”, se spune în proiectul de HCL.

Bani pentru hrana poliţiştilor locali

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local, norma de hrană va fi acordată în perioada octombrie-decembrie 2024. Suma este cuprinsă între 48 de lei/zi şi 5 lei/zi. Personalul care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual beneficiază de 36 de lei/zi pentru hrană. Personalul care ocupă funcţii publice specifice de poliţist local şi personalul de conducere beneficiază de 48 de lei/zi pentru norma de hrană. În schimb, personalul poliţiei locale în activitate care lucrează în ture sau schimburi beneficiază doar de 5 lei/zi, numai pe timpul lucrului efectiv în ture sau schimburi.
Într-o hotărâre anterioară, sumele repartizate Poliţiei Locale a Municipiului Craiova cuprind suma de 2.255 mii lei, sumă care asigură plata normei de hrană pentru personalul acestei instituţii pentru o perioadă de şase luni din anul calendaristic.

Când nu primesc poliţiştii locali norma de hrană

Sunt şi situaţii când poliţiştii locali nu primesc normă de hrană. Aceste restricţii au fost deja stabilite într-o hotărâre de consiliu local anterioară. Acestea sunt următoarele:
„a-concedii reglementate de Ordonanţa de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a concediului pentru incapacitate temporară de muncă, cu excepţia concediilor medicale pentru accidente de muncă; b- concedii fără plată; c- concedii de studii; d-participarea la cursuri de formare/perfecţionare, în cazul în care i se asigură masa şi beneficiază de diurnă de delegare. e- concedii de maternitate; f-concedii pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 3ani, respectiv 7 ani, reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare; g-pe perioada delegaţiilor, atunci când se acordă diurnă;h-suspendarea raportului de serviciu, respectiv a raportului de muncă”, se spune în HCL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS