13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova vrea să uite eşecul din weekend cu o victorie în derbi

Baschet / SCMU Craiova vrea să uite eşecul din weekend cu o victorie în derbi

-

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova va disputa vineri, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Bănie, eternul derbi împotriva lui Dinamo. Partida va conta pentru etapa a doua din Liga Naţională şi va consemna al doilea joc consecutiv pe teren propriu pentru trupa lui Javier Carrasco.

Alb-albaştrii nu au început aşa cum şi-ar fi dorit noul sezon competiţional. Craiovenii au pierdut meciul de debut, 67-72 în faţa Rapidului, chiar în propriul fief, iar fanii prezenţi la Polivalentă au plecat supăraţi la casele lor. Tocmai din acest motiv, SCMU va încerca să se revanşeze şi să le ofere suporterilor o victorie frumoasă împotriva rivalei Dinamo Bucureşti.

Gruparea bucureşteană a pornit bine în campionat, cu o victorie în faţa lui Târgu Mureş, 87-84. În duelurile directe cu Craiova din sezonul precedent, câştig de cauză a avut, de fiecare dată, formaţia din Bănie.

Carrasco: „Cu Dinamo putem arăta o nouă faţă a echipei“

În cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul Craiovei, Javier Carrasco şi jucătorul David Vida au oferit impresiile legate de următorul meci, cel cu Dinamo.

„Meciul cu Dinamo este o oportunitate bună de a creşte nivelul echipei, de a arăta o nouă faţă în comparaţie cu cea din meciul cu Rapid. Mai sunt lucruri de îmbunătăţit, asta e clar, dar nu ne scuzăm cu acest fapt. Targetul nostru este să ne bucurăm fanii şi să-i aducem în număr cât mai mare la meciuri. Am avut o săptămână în plus de pregătire între aceste două partide. Trei băieţi au venit în urmă cu doar trei săptămâni şi este nevoie să se adapteze cât mai rapid.

Cu siguranţă va fi un meci dificil. Dinamo are o combinaţie bună între jucătorii români de naţională şi cei străini. Sper ca suporterii să fie alături de noi. După joc au fost unele supărări. Unii din anturajul meu mi-au spus că echipa a arătat bine, dar eu ştiu că se poate şi mai bine de atât. Sunt sigur că putem evolua mult mai frumos. Mi s-a spus despre această rivalitate dintre Craiova şi Dinamo. Am încercat din primul moment în care am venit aici să citesc despre istoria oraşului şi despre sportul de aici. Dacă pentru suporteri contează această rivalitate, înseamnă că şi pentru noi este la fel de importantă“, a declarat Javier Carrasco.

David Vida: „Sper să vină cât mai mulţi fani să ne susţină!“

„Jucăm cu Dinamo acasă. Aşteptăm să facem un joc bun. Ne-am antrenat toată săptămâna pentru a ne adapta jocului lui Dinamo. Sper să vină cât mai mulţi fani la meci să ne susţină, să ne ridice moralul. Am analizat statisticile din meciul dinamoviştilor cu Tg. Mureş, din runda precedentă şi nu cred că vor avea cu ce să ne surprindă. Am avut nişte momente slabe cu Rapid, nu ne-am făcut jocul.

Am avut probleme şi cu recuperările, apărarea nu a fost cea pe care am creat-o. Avem mult de lucru. Fundaţia echipei nu este solidă, pentru că noi încă ne cunoaştem. Nu ne-a certat antrenorul la final. A fost supărat, dar ne-a spus ce trebuie să mai lucrăm. Obiectivul este să ajungem în play-off cât mai departe. Momentan luăm fiecare meci pas cu pas şi vedem ce va urma“, a punctat.

Citeşte şi: Handbal (f) / Florentin Pera pune preţ pe joc, nu pe rezultate în duelurile cu Ungaria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Agresorul unei fetiţe de 11 ani, ţinut în arest...

Judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Cetate, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, suspectul a ar fi atins în zonele intime o copilă de 11 ani. Incidentul a avut loc pe 24 mai, în comuna Cetate. Doljeanul a fost trimis în judecată în iunie, în stare de arest preventiv.

ȘTIRI GdS