13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareCheesecake cu mere şi crumble, desertul ideal pentru toamnă

Cheesecake cu mere şi crumble, desertul ideal pentru toamnă

Desertul celebru de pe TikTok în acest moment este o combinație între un cheesecake-ul cremos și o tradiționala prăjitură cu mere.

Toamna este sezonul perfect pentru a savura deserturi cu mere, datorită abundenței și prospețimii acestora. Combinația de mere condimentate cu scorțișoară și nucșoară aduce arome calde și reconfortante, care se potrivesc perfect cu atmosfera răcoroasă a toamnei. În plus, crumble-ul crocant adaugă o textură plăcută, iar cheesecake-ul cremos echilibrează perfect desertul.

Blatul de biscuiţi:

  • 200 gr biscuiti digestivi
  • ½ linguriţă nucşoară măcinată
  • ½ linguriţă scorţişoară măcinată
  • 70 gr unt topit

Preîncălziți cuptorul la 160°C.

Într-un robot de bucătărie, adăugați biscuiţii, scorțișoara și nucșoara și amestecați totul până la o textură fină. Adăugați untul topit și amestecați.

Într-o tavă de tort cu margini detaşabile, cu diametrul de 24 cm, adăugați hârtie de copt. Adăugați blatul de biscuiţi preparat mai devreme şi nivelaţi cu ajutorul unui pahar. Trebuie sa ridicaţi din compoziţie si pe marginea tavii.

Puneţi la cuptor pentru 10 minute, apoi lăsați-l să se răcească.

Umplutură de mere:

  • 4 mere
  • 50 gr zahăr granulat
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată

Tăiați merele cubulețe mici, adăugaţi zahărul, scorţişoara şi puneţi pe foc, până merele se caramelizează uşor. Dacă au lăsat prea mult suc, aveţi grijă să nu îl adăugaţi în cheesecake.

Crumble:

  • 200 gr făină universală
  • 80 gr zahăr brun
  • 100 gr unt rece

Separat, amestecaţi făina, cu zahărul brun şi untul rece tăiat în cubulete mici, până ser omogeniteată toate ingredientele şi obţineţi o textura de crumble. Puneți la frigider până îl veţi folosi.

Ingrediente cremă cheesecake:

  • 600 gr cremă de branza, la temperatura camerei
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr smântână pentru frişcă, 35% grasime, la temperatura camerei
  • 25 gr amidon de porumb
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 3 oua mari, la temperatura camerei

Mixaţi cremă de brânză timp de 1 minut la viteză mică. Apoi adăugați treptat zahărul, până obţineţi o compoziţie omogenă şi zahărul s-a dizolvat.

Separat amestecați smântâna și amidonul de porumb până se omogenizează. Adăugați-o în crema de brânză, împreună cu extract de vanilie și amestecaţi la viteză mică până se combină toate ingredientele. Adăugați ouăle treptat şi amestecaţi pînă aveţi o consistenţă cremoasă.

Turnați peste blatul de biscuiţi copt mai devreme, apoi adăugaţi merele şi mărunţiţi deasupra crumble-ul din frigider.

Puneţi tava la cuptor pentru 1 ora şi 15 minute, la 160 grade.

Lăsați cheescake-ul timp de aproximativ 1 oră la temperatura camerei, apoi puneţi-l la frigider pentru minim 6 ore.Serviţi cu sos de caramel.

Reţetă sugerată de AVIDA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS