30.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis anunță că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie

Klaus Iohannis anunță că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie

Klaus Iohannis anunță că nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie şi că își duce mandatul la termen. Aceasta, după ce o lege promovată de liberali tocmai pentru a-i permite să candideze la Senat ca independent, pe listele PNL, a provocat un scandal uriaș în coaliție.

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, arată un comunicat al șefului statului, conform digi24.ro

Proiectul liberalilor îi permitea lui Iohannis să candideze ca independent

Chiar la această oră are loc o ședință a Biroului Electoral Central care discută posibilitatea candidaturii lui Iohannis, cu sau fără acest proiect de lege. Proiectul liberalilor îi permitea lui Iohannis să candideze ca independent la parlamentare pe listele PNL, fără a fi nevoit să demisioneze. Socia-democrații au anunțat că nu susțin acest proiect. După criticile din spațiul public, și Iohannis a spus că nu a cerut această lege.

„Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Nu va exista această lege și nu doresc eu, personal, să existe”, a spus Iohannis miercuri.

Citește şi: A început programul Casa Verde Fotovoltaice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS