28.3 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCriminalul din Grădina Botanică a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenţie

Criminalul din Grădina Botanică a fost condamnat definitiv la 15 ani de detenţie

Curtea de Apel Craiova a respins, astăzi, apelul formulat de tânărul condamnat la 15 ani de detenţie pentru o crimă comisă în vara anului trecut, în Grădina Botanică din municipiu.

Atacul a avut loc pe 27 iunie 2023, pe una dintre aleile Grădinii Botanice din Craiova. O copilă de 14 ani a murit în scurt timp, în Grădina Botanică. Prietenul fetei, un tânăr de 19 ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Tânărul a supravieţuit leziunilor suferite şi a fost externat pe 10 iulie. Inculpatul a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv, în septembrie 2023.

Inculpatul, elev la Liceul Militar Craiova la data faptelor şi fiul unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 28 iunie 2024, la un an și o zi de la comiterea faptelor. Inculpatul și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la 15 ani de detenție.

”Condamnare cu acord de recunoaştere. Aplică inculpatului Fojică Mario-Alexandru, minor la data săvârşirii faptelor, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe perioada maximă de 15 (cincisprezece) ani pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: – omor calificat, tentativa la omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase, folosirea fără drept de obiecte periculoase. Dispune executarea măsurii educative aplicate prin prezenta hotărâre inculpatului Fojică Mario-Alexandru într-un penitenciar”, se arată în hotărârea instanței. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de către inculpat.

Curtea de Apel Craiova a respins astăzi apelul

Curtea de Apel Craiova a respins astăzi apelul formulat de tânărul condamnat la 15 ani de detenţie pentru o crimă comisă. Hotărârea este definitivă.

„Respinge, ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Fojică Mario-Alexandru şi de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova împotriva sentinţei penale nr. 325 din data de 28 Iunie 2024, pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 5596/63/2023. Deduce din pedeapsa principală aplicată inculpatului durata arestării preventive de la 28.06.2024, în continuare, la zi. Obligă apelanţii la plata sumei de 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 276 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul Fojică Mario-Alexandru la plata către părţile civile Lungu Flavius Narcis, Lungu Ana-Maria şi Lungu Alexia-Andreea a sumei de 4.020 de lei (3.750 de lei onorariu apărător ales şi suma de 270 lei cheltuieli ocazionate de deplasare), cu titlu de cheltuieli judiciare făcute de aceasta. Definitivă. Pronunţată prin punerea deciziei la dispoziţia părţilor, persoanelor vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, data de 27 septembrie 2024“, se arată în hotărârea instanţei.

Citeşte şi: Dolj: Acțiune a polițiștilor la regimul deșeurilor și substanțelor periculoase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS