29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVeste proastă pentru românii care vor să-şi cumpere o casă. Preţurile locuinţelor cresc cu 11% din noiembrie

Veste proastă pentru românii care vor să-şi cumpere o casă. Preţurile locuinţelor cresc cu 11% din noiembrie

Se anunță scumpiri pe piața imobiliară din România. Prețurile locuințelor vor crește cu 11% arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Aceste majorări vor fi efectul creșterii prețurilor materialelor de construcții cu aproximativ 21%. Și nu este prima scumpire din acest an de pe piața imobiliară. În vara acestui an, cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la apartamentele noi din București, creștere cu 24% în iulie 2024 față de iulie 2023, urmate de scumpirile cu 23% la apartamentele vechi din Brașov și de cele cu 20% la apartamentele noi din Sibiu.

macheta blocuri noi
Blocuri noi

Cele mai mari preţuri sunt în Cluj

Cel mai mare preț pe metrul pătrat se înregistrează însă la apartamentele noi din Cluj Napoca, 2.761 euro. La polul opus, cele mai mici prețuri la locuințe sunt în Oradea. O garsonieră costă aproximativ 64.000 de euro. Apartamentele cu două camere ajung la 87.500 euro, iar cele cu trei camere au prețuri medii de 120.000 de euro.

Până în noiembrie, arată datele Institutului Naţional de Statistică, toate aceste prețuri se vor majora cu 11%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS