15.6 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât a cheltuit Rusia pentru monumente dedicate soldaților uciși în Ucraina

Cât a cheltuit Rusia pentru monumente dedicate soldaților uciși în Ucraina

Autoritățile regionale din Rusia au cheltuit cel puțin 150 de milioane de ruble (1,4 milioane de euro) începând din 2023 pentru monumente dedicate soldaților uciși în războiul din Ucraina, a relatat vineri The Moscow Times, citând date privind achizițiile publice, potrivit Hotnews.

În total, autoritățile regionale ruse au semnat 34 de contracte pentru construirea de monumente în onoarea soldaților moți în război începând din 2023.

Cele mai mari sume au fost cheltuite în regiunea Transbaikal din Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde autoritățile regionale au cheltuit peste 42 de milioane de ruble (400.000 de euro) pentru comandarea de monumente în memoria soldaților ruși uciși în Ucraina.

Regiunea a fost clasificată în repetate rânduri drept una dintre cele mai sărace 10 din țară, notează The Moscow Times.

Republica Tiva din sudul Siberiei a ocupat locul al doilea în ceea ce privește cheltuielile, după ce a cheltuit peste 23 de milioane de ruble (220.000 de euro) pentru monumente de război, în timp ce districtul autonom Yamalo-Nenets, din regiunea arctică rusă, a ocupat locul al treilea cu peste 21 de milioane de ruble (200 000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS