15.6 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul inundaţiilor din Nepal a urcat la 148 de morţi şi 59 de dispăruţi

Bilanţul inundaţiilor din Nepal a urcat la 148 de morţi şi 59 de dispăruţi

Cel puţin 148 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 59 sunt date dispărute în Nepal în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile diluviene, în special în capitala Kathmandu, potrivit unui nou bilanţ oficial anunţat duminică, potrivit Agerpres.

Regiuni importante din estul şi centrul acestei ţări din Himalaya au fost inundate de vineri, precum şi cartiere întregi din Kathmandu. Pe râuri s-au produs viituri care au provocat numeroase pagube şi pierderi de vieţi omeneşti.

Autoritatea naţionala nepaleză însărcinată cu reducerea riscurilor dezastrelor a revizuit duminică în creştere bilanţul uman: acum sunt 148 de morţi şi 59 de dispăruţi. Bilanţul precedent vorbea despre 126 de morţi şi 63 de dispăruţi.

Dintre victime, 36 de persoane se aflau la bordul a trei vehicule şi au fost îngropate de vii în urma unei alunecări de teren care s-a produs pe o autostradă la sud de Kathmandu.

Peste 3.000 de persoane au fost mobilizate pentru a participa la operaţiuni de salvare asistate de elicoptere, bărci cu motor sau pneumatice. ”Peste 3.000 de persoane au fost salvate” pe teritoriul ţării, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Rishi Ram Tiwari.

În valea Kathmandu s-au înregistrat 240 de milimetri de ploaie în 24 de ore, de vineri până sâmbătă dimineaţă, a indicat Agenţia meteorologică nepaleză în publicaţia Kathmandu Post. Sunt cele mai semnificative precipitaţii înregistrate în capitala nepaleză din 1970, potrivit Agenţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS