19.5 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura(VIDEO) Turneul național „Cinestezia”. Opt concerte unice de cinematic pop, care încep în Craiova

(VIDEO) Turneul național „Cinestezia”. Opt concerte unice de cinematic pop, care încep în Craiova

-

Leyah începe turneul național „Cinestezia”, seria concertelor de cinematic pop, un gen muzical inovator pe care artista l-a adus pe scena din România.

Primul spectacol va avea loc, pe 3 octombrie, pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, orașul copilăriei artistei. Este un debut care marchează nu doar începutul unui tur artistic, ci și o reîntoarcere emoționantă acasă, în locul unde Leyah (Magdalena Diana Marica, pe numele său) și-a descoperit pasiunea pentru muzică, inspirată de tatăl ei, cunoscutul dirijor Modest Cichirdan.

Fuziunea inovatoare dintre muzica clasică și muzica pop cinematografică

Turneul „Cinestezia” promite o experiență unică în peisajul muzical din România, prin fuziunea inovatoare dintre muzica clasică și muzica pop cinematografică. „E ca și când ai merge la un concert de muzică de film, modern, adaptat vremurilor noastre. Avem un cvartet de coarde, proiecții cinematice și un repertoriu care te trece prin toate stările, de la balade emoționante până la piese dinamice ce debordeaza de energie”, spune Leyah – artistă și compozitoare.

Leyah: Craiova este locul unde muzica clasică mi-a intrat în suflet și m-am format ca artist

Pe tot parcursul turneului, Leyah va interpreta compozițiile sale originale, atât vocal, cât și la pian, fiind acompaniată de o echipă de șase muzicieni care adaugă profunzime spectacolului prin instrumente precum basul, tobele și coardele.

„Cinestezia” marchează primul turneu din România care introduce stilul cinematic pop, un gen inovator ce îmbină muzica de film cu influențe pop. Nu sunt simple concerte, ci dialoguri între stiluri muzicale pentru toate generațiile, adresându-se atât publicului iubitor de muzică clasică, cât și celor atrași de sound-ul modern și curioșilor iubitori de inovație.

„Am început să cânt la pian la 5 ani, iar la 16 ani am debutat pe scena Filarmonicii din Craiova, sub bagheta tatălui meu. Craiova este locul unde muzica clasică mi-a intrat în suflet și m-am format ca artist, sub îndrumarea unor mentori de excepție. Acasă se asculta zilnic muzică clasică, iar vinerea mergeam la Filarmonică – momente care m-au format și mi-au dat curajul să explorez diferite stiluri de muzică, până să ajung la stilul cinematic pop, cel care-mi place cel mai mult, mă reprezintă și mă împlinește”, povestește Leyah.

Următoarele spectacole

Cu doar câteva zile înainte de acest moment special, Leyah promite publicului din Craiova și din toată țara o experiență memorabilă, unde tradiția și inovația se îmbină într-un format unic în România.
După Craiova, următoarele concerte ale turneului vor avea loc în:

  • 4 octombrie – Râmnicu Vâlcea, Teatrul Anton Pann,
  • 10 octombrie – Piatra Neamț, Teatrul Tineretului,
  • 1 noiembrie – Brașov, Filarmonica Brașov,
  • 3 noiembrie – Ploiești, Teatrul Toma Caragiu,
  • 8 noiembrie – Pitești, Filarmonica Pitești,
  • 16 noiembrie – Galați, Teatrul de Operă și Operetă Nae Leonard,
  • 18 noiembrie – București, Teatrul Național, Sala Studio.

Citește și: Olt: Coliziune între două autoturisme pe DJ 546. Două persoane, rănite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Jaf în parcarea unui hotel din Rânca

Un jaf a avut loc săptămâna trecută în parcarea...

ȘTIRI GdS