11.7 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAnchetă la Buzeşti după ce doi elevi le-ar fi cerut altor copii "taxă de protecţie"

Anchetă la Buzeşti după ce doi elevi le-ar fi cerut altor copii „taxă de protecţie”

Este anchetă la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova după ce doi elevi din clasa a VIII-a ar fi cerut „taxă de protecţie” altor elevi din clase mai mici. Pe adresa GdS a ajuns o sesizare din partea unui părinte care susţine că elevii anchetaţi le fac probleme de mai multă vreme celorlalţi colegi de gimnaziu. Însă Ileana Didu spune că nu există nicio plângere oficială înregistrată de conducerea instituţiei de învăţământ din partea părinţilor. Aceasta ne-a transmis că ancheta în curs s-a declanşat la cererea profesorului de serviciu. Mai mult, directoarea colegiului este ultragiată de „acuzaţiile mincinoase” care au ajuns inclusiv pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Nicio plângere scrisă depusă de vreun părinte

Conform reclamaţiei ajunse pe adresa redacţiei GdS, „de circa un an”, cei doi elevi solicită o taxă de protecţie atât de la colegii de clasă, cât şi de la alţi elevi de gimnaziu ai colegiului. Elevilor de gimnaziu le este teamă să mai vină la şcoala pentru a nu fi bătuţi şi deposedaţi de bani, se mai precizează în sesizare: „Este de notorietate în rândul cadrelor didactice despre infracţiunile produse de cei doi elevi care solicită taxa de protecţie prin constrângeri fizice (bătăi), ameninţări, dar nimeni nu face nimic”.
Însă Ileana Didu spune că nu există plângeri oficiale înregistrate din partea părinţilor la şcoală.

Directoarea, revoltată de acuzaţiile la adresa ei

În urma celor povestite în mesajul sosit pe adresa redacţiei, am contactat conducerea unităţii de învăţământ pentru un punct de vedere. Managerul instituţiei, Ileana Didu, a confirmat că a existat un incident în urmă cu câteva zile, care este în curs de investigare. Aceasta spune că ar fi fost vorba despre o glumă proastă. De asemenea, directoarea şcolii a declarat că nu există alte reclamaţii privind elevii respectivi.

Mai mult, directoarea spune că este o minciună că aceste lucruri s-ar întâmpla de atâta vreme şi se declară revoltată de acuzaţiile la adresa ei, care au ajuns şi la Inspectorat. Aceasta intenţionează să acţioneze în judecată persoana sau persoanele care au transmis aceste mesaje pentru calomnie, odată identificată/e.

Ce s-ar fi întâmplat, de fapt

În privinţa evenimentului recent, Ileana Didu spune că există deja o anchetă în curs.
„Suntem în plină anchetă. Se pare că doi copii de la clasa a VIII-a au făcut o glumă proastă, să ceară bani unui copil de clasa a V-a şi unui copil de clasa a VI-a pentru a intra în baie. S-a sesizat profesorul de serviciu, a fost chemat şi poliţistul de proximitate. Avem şi consiliere de grup, suntem în plină desfăşurare, probabil săptămâna viitoare se va finaliza ancheta.”

Părinţii sunt îndemnaţi să sesizeze problemele pe cale oficială

În timp ce în sesizarea transmisă către GdS „în numele mai multor părinţi” se reclamă o situaţie care se întâmplă de o lungă perioadă şi se cer măsuri urgente nu doar împotriva elevilor care ar fi băgat spaima în colegii lor de gimnaziu, ci şi împotriva directoarei, Ileana Didu spune că niciun părinte nu ar fi depus vreo plângere scrisă până în acest moment.

„Dacă există ceva în neregulă, să ne transmită sesizare scrisă. Noi avem o singură sesizare scrisă în acest moment, de la profesorul de serviciu, pentru acest incident cu doi copii de clasa a VIII-a şi copiii de clasa a V-a şi a VI-a. Nu avem nicio plângere depusă de vreun părinte”, ne-a declarat directoarea Colegiului Fraţii Buzeşti, care spune că nu se pot declanşa anchete pe baza „vorbelor” şi încurajează părinţii, dacă sunt probleme, să facă sesizare urmând calea oficială.

CITEŞTE ŞI: Noul bulevard 1 Mai nu va avea şi piste de biciclete. Ce se întâmplă cu cele de pe Râului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS