11.7 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSistem complet RMN pentru Spitalul Novaci

Sistem complet RMN pentru Spitalul Novaci

Spitalul Orășenesc din Novaci se pregătește să beneficieze de echipamente de ultimă generație, menite să îmbunătățească semnificativ calitatea serviciilor oferite pacienților.

Aceste echipamente vor începe să fie livrate începând cu sfârșitul anului, valoarea totală a acestora ridicându-se la aproximativ 10 milioane de lei. Unul dintre punctele centrale ale acestei modernizări este achiziționarea unui sistem complet de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), cu o putere de 1,5 Tesla. Acesta va fi completat de un aparat de anestezie avansat, esențial pentru efectuarea investigațiilor și intervențiilor complexe în condiții de maximă siguranță.

Implementarea acestui echipament va avea un impact major asupra activității medicale desfășurate în spital, permițând diagnosticarea rapidă și precisă a diverselor afecțiuni, precum și creșterea capacității de a răspunde prompt nevoilor medicale ale pacienților. Prin dotarea spitalului cu aceste tehnologii de vârf, se va atinge un nivel competitiv ridicat în comparație cu alte unități medicale din regiune și nu numai. De asemenea, va avea un impact direct asupra stării de sănătate a populației locale, dar și a celor care tranzitează zona sau provin din regiunile învecinate.

Această inițiativă va contribui nu doar la creșterea nivelului de sănătate al comunității, dar și la sporirea veniturilor spitalului, care va putea să ofere servicii mai diversificate și mai complexe, atrăgând astfel un număr mai mare de pacienți. Potrivit reprezentanților Spitalului Orășenesc din Novaci, investiția în echipamente medicale de înaltă performanță este un pas esențial în direcția modernizării sistemului de sănătate local, contribuind la creșterea gradului de încredere al pacienților și la dezvoltarea durabilă a unității medicale.

Spital cu 133 de paturi

Spitalul Orășenesc Novaci este instituție publică cu personalitate juridică subordonată Primăriei, respectiv Consiliului Local Novaci. De asemenea este o unitate cu gestiune economică proprie, fiind amplasat la circa 18 kilometri de stațiunea Rânca și aproximativ 50 de kilometri de orașul Târgu Jiu. Spitalul Orășenesc Novaci este spital general, având o clădire monobloc(P+3) construită în anul 1978.

Monitorizează promovarea stării de sănătate și asigură asistența medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din orașul Novaci și 7 comune arondate:

  • Alimpești,
  • Baia de Fier,
  • Bengești-Ciocadia,
  • Bumbești-Pițic,
  • Crasna,
  • Polovragi,
  • Roșia de Amaradia.

Luând în calcul dezvoltarea și extinderea stațiunii Rânca, circulația intensa a turiștilor pe DN 67C – Transalpina, șosea care face legătura Olteniei cu Ardealul, Spitalul Orășenesc Novaci încearcă să facă față noilor provocări generate de eventualele situații de urgență. Unitatea medicală are 133 de paturi în trei secții și mai multe compartimente.

Citeşte şi: CNI a alocat 36 de milioane de lei pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS