19.5 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Clubul CSM Craiova, dublu medaliat cu bronz la CN de Ne Waza

Judo / Clubul CSM Craiova, dublu medaliat cu bronz la CN de Ne Waza

În perioada 27-29 septembrie, la Cluj Napoca s-a desfăşurat Campionatul Național De Judo Ne Waza, o competiţie la care au fost prezenţi o mulţime de sportivi talentaţi şi promiţători.

Clubul CSM Craiova a fost reprezentat cu brio de Sebastian Dop, la categoria +81kg (U16, el fiind junior U15) şi de Patrick Budara, la categoria +66kg (U14), obţinând, la final, două medalii de bronz. Cei doi sportivi s-au ridicat la un nivel bun pe tot parcursul turneului şi au reuşit să câştige finala mică a categoriei lor. Per total, cei doi au înregistrat trei victorii şi un eşec.

Un pic a lipsit pentru o medalie mai strălucitoare

Emil Călăfăteanu, antrenorul sportivilor craioveni, a vorbit cu GdS despre cele întâmplate la competiţie. Acesta a punctat faptul că doar o fracţiune de secundă şi de neatenţie a făcut ca Sebastian Dop să nu ajungă în finala mare.

„Avem două medalii de bronz. Unul dintre copii, Sebastian Dop, a luptat pe vârstă superioară, el fiind mai mic. Amândoi puteau obţine mai mult, doar o clipă de neatenţie, ca să spunem, aşa, a făcut ca medalia să fie de bronz şi nu mai strălucitoare. În semifinale, Sebastian conducea cu 5-0, dar apoi a fost prins într-o ştrangulare de adversarul său mai mare şi mai experimentat. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, ar fi mers în finală fără probleme. Adversarul a avut un mic plus, dar doar la acea fază.

Am vorbit cu Sebi la final, a fost foarte supărat că a ratat accederea în finală, unde avea asigurat argintul. Eu cred că avea şanse mari chiar la aur, pentru că era pe val şi din punct de vedere mental, dar şi fizic. A fost dezamăgit, dar l-am remontat. A luptat după pentru bronz, în finala mică, unde a făcut spectacol cu adversarul“, a declarat Emil Călăfăteanu.

E foarte bun şi bronzul

Reuşita lui Dop este foarte bună, având în vedere că a venit la o categorie superioară de vârstă. Antrenorul acestuia a explicat trăirile unui copil în momentul în care calcă într-o sală de concurs şi a asigurat că micile greşeli se vor remedia, fără doar şi poate, pe parcurs.

„E bună medalia de bronz, sunt mulţumit. El este un copil medaliat an de an la categoria lui de vârstă. Aştept mereu de la el un plus, iar acum l-a reuşit, pentru că această distincţie vine la o categorie superioară. Fără discuţie, bineînţeles, vom remedia greşelile. Din orice competiţie avem de învăţat şi ăsta este şi obiectivul, să creştem mereu. Întotdeauna pornesc la drum cu plan de medalii. Sper să reuşească toţi şi îmi doresc asta, pentru că îi văd cum se comportă în sală. Dar la competiţii intervin stresul, emoţiile. Să nu uităm că discutăm despre copii. Greşesc seniorii de multe ori, dar copiii… Sunt mulţi sportivi, sălile de concurs sunt diferite, intervine şi oboseala de după drum. Sunt mulţi factori care influenţează rezultatul final al unei competiţii“, a adăugat antrenorul Emil Călăfăteanu.

Citeşte şi: Tânărul Theodor Alexandrescou, medaliat cu aur la Europenele U16 de tenis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS