6.7 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul loc de joacă pentru câinii din Craiova. Acesta se amenajează în unul din parcurile oraşului

Primul loc de joacă pentru câinii din Craiova. Acesta se amenajează în unul din parcurile oraşului

Pentru prima dată, cățeii cu stăpân vor beneficia de un loc de joacă. Este primul de acest fel în Craiova. Se află în Parcul Tineretului, este modern, primitor și gândit pe mai multe zone: pentru câini de talie mare, mică și rase agresive. De amenajarea acestuia se ocupă, la acest moment, RAADPFL, parcul urmând să fie deschis în această toamnă.

Locuri de joacă special destinate animalelor de companie există în mai multe oraşe din ţară. În Craiova nu există în acest moment un loc de joacă destinat patrupedelor. Din această cauză, iubitorii de căţei au creat o petiţie online prin care au solicitat amenajarea unui astfel de spaţiu. Un „loc de joacă pentru câini” reprezintă un spațiu public îngrădit, special amenajat, unde oamenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie, unde câinii pot să socializeze, fara lesa, astfel fiind mult mai puțin predispuși la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresivitatea și lătratul în exces.
Drept urmare, „RAADPFL Craiova lucrează la amenajarea unui parc dedicat câinilor, „Acasă la Patrocle”, situat în incinta Parcului Tineretului, în imediataapropiere de intrarea principală, în partea dreaptă. Parcul pentru câini, care va fi inaugurat în această toamnă, este organizat în trei părți: pui cu vârstă până la 18 luni – orice talie; câini de talie mică și medie (până la 45 cm înălțime) și câini de talie mare și foarte mare (peste 45 cm înălțime) va fi inaugurat în această toamnă”, a precizat purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova, Daniela Ochea.


Locul de joacă se numeşte „Acasă la Patrocle”. Aici au fost amplasate echipamente de agilitate: cerc pentru sărituri, tunel, obstacol dublu pentru săritură în înălțime, obstacol tip pasarelă, obstacol tip cățărătoare simplă, obstacol pentru săritura în lungime, dar şi băncuţe pentru proprietarii patrupedelor.

Ce condiţii trebuie îndeplinite

Loc de joacă pentru câini sursa foto: Facebook

În incinta locului de joacă au acces câinii de orice talie, da mai mari de patru luni. Ei trebuie să fie însoţiţi de stăpâni sau o altă persoană desemnată de acesta. Pentru acces, proprietarul trebuie să aibă asupra sa carnetul de sănătate al căţelului. Patrupedul trebuie să fie cu vaccinurile şi tratamentele la zi. Deţinătorul unor animale de companie poate intra în incinta locului de joacă cu maxim doi căţei. În cazul câinilor de talie mare, aceştia trebuie să poarte botniţă până ajung la locul de joacă.


În interiorul pacului de joacă toţi căţei pot fi lăsaţi liberi pentru a se juca şi interacţioan între ei. Căţeluşii trebuie atent supravegheaţi de către stăpânii lor. Aceştia trebuie să fie suficient de aproape de ei pentru a le asculat comenzile vocale.
Stăpânii nu trebuie să uite de lesa şi punga pentru fecale, având obligaţia să strângă imediat mizeria după animalul lor de companie.
Pagubele provocate de animalul de companie vor fi suportate de către stăpân.
Câinii din rase agresive nu vor avea acces la locul de joacă. Interzis au şi căţelele în călduri şi câinii bolnavi. Câinii aflaţi în incinta locului de joacă nu vor fi hrăniţi. Mai mult, ajunşi la locul de joacă câinii nu vor fi periaţi, spălaţi sau tunşi. Nerespectarea acestor reguli duce la interzicerea accesului în interiorul locului de joacă.

Pimul loc de joacă pentru câini din lume

Dacă nu ştiaţi, ca o curiozitate, primul loc de joacă pentru câini din lume a fost înființat în urmă cu 44 de ani, în Berkeley. A oferi câinilor posibilitatea de a se juca și de a se bucura de spațiul lor, fără reținere, își are rădăcinile într-o mișcarea liberă, aprinsă și constant, a câtorva oameni din orașul californian, care nu s-au lăsat și astfel, în 1979, aveau să deschidă Ohlone Dog Park, spre marea bucurie a proprietarilor de patrupede.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS