18.3 C
Craiova
marți, 1 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia trimite pompieri și tehnică în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor

România trimite pompieri și tehnică în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor

România va sprijini Grecia prin trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

”Ţinând cont de solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de incendiile de vegetaţie manifestate pe teritoriul acestora, anunţă Executivul

România trimite 50 de pompieri și tehnică în Grecia

”Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit şi a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure  în Grecia”, se arată în comunicat. 

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile elene, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, se vor deplasa terestru spre Grecia în cel mai scurt timp.

România continuă să-şi onoreze angajamentele internaţionale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situaţii majore de urgenţă.

Citeşte şi: O capră rănită s-a refugiat pe terasa unui restaurant din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS