20.1 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMesajul lui Nicușor Bancu după huiduielile născute din pasele înapoi

Mesajul lui Nicușor Bancu după huiduielile născute din pasele înapoi

Universitatea Craiova și-a îndeplinit misiunea în meciul cu Unirea Slobozia, câștigând la pas, cu 3-0, și a urcat pe locul 2 în Superligă. Din păcate, la scorul de 2-0 s-a petrecut și un episod mai puțin plăcut, de neînțeles pentru mulți. Mai exact, mai mulți fani de la Tribuna 2 au început să-și fluiere favoriții pentru că la inițierea unui atac pozițional au abuzat de pasa înapoi. Ce-i drept, evoluția favoriților nu a fost de aplaudat la scenă deschisă, dar nici de apostrofat.

Toți cei implicați la Universitatea Craiova au admis că echipa nu traversează cea mai bună perioadă a sa și motive ar fi câteva, dar pe unii dintre suporteri nu-i interesează. Aceștia vor ca favoriții să calce totul în picioare, mai ceva ca Real Madrid. E bună și exigența, dar nu cea dusă la extrem, pentru că prinde un iz de ură. Jucătorii se simt lezați, evoluează cu teamă, cu s-a simțit de altfel, în primele 35 de minute cu ialomițenii. Starea de spirit din tribune și din teren s-a schimbat, iar reproșurile reciproce apărute nu au produs decât rumoare și nimic constructiv.

Căpitanul a luat atitudine

Unul dintre jucătorii vizați de suporterii nemulțumiți a fost Nicușor Bancu. Acesta a mai îndurat injurii și în trecut, dar de data aceasta a luat atitudine. A avut și de ce să le bată obrazul celor mai vocali! A contribuit cu două pase decisive, a prins echipa etapei și are tot dreptul să-și înfrunte contestatarii ținând cont de anii dedicați Științei și de sacrificiile făcute.

Iată mesajul:

„Mă numesc Nicușor Bancu și sunt căpitanul Universității Craiova. Am jucat timp de 10 ani cu leul pe piept. În acest timp, am suferit și două accidentări grave. Și, din această calitate, aș vrea să mă deschid în fața voastră și să vă spun cum se simt lucrurile și din partea noastră, a jucătorilor.

Știința nu e doar echipa ta preferată, ci și a mea. Doar că pentru mine e chiar mai mult decât echipa preferată sau decât un simplu loc de muncă: Știința înseamnă familia mea, reputația mea profesională, speranțele și visele mele, povestea în care cred și care mă reprezintă. Dacă credeți, așadar, că vă doare mai tare decât pe noi, jucătorii, atunci când greșim sau când pierdem, vă înșelați!

Vă înșelați și dacă credeți că huiduielile sau injuriile din tribune sau din comentarii ne ajută. Din contră, ne toarnă plumb în ghete, ne fac să ne pierdem încrederea, să fim și mai nesiguri, ne cresc și mai mult șansele la greșeli suplimentare. După ce că ne doare când nu ne iese jocul, trebuie deseori să mai suportăm și loviturile fraților noștri din tribune sau de pe internet. Nu vi se pare un pic nedrept?

V-ați pus vreodată în locul nostru?

Cum v-ați simți voi, dacă ați juca pentru Universitatea și ați fi huiduiți de sute de oameni, la o simplă pasă la portar, la scorul de 2-0? Nu era nici măcar o greșeală sau un meci slab, din contră, am controlat meciul cu Slobozia și l-am câștigat clar. Permiteți-mi să plusez: cum v-ați simți dacă pe teren ar fi copiii voștri, iar anumiți oameni i-ar înjura din simplul motiv că greșesc, făcându-i astfel să-i doară și mai mult?

Nu, criticile și nemulțumirile exprimate agresiv nu ne ajută deloc. Din contră, ne ajută să vă simțim aproape și de partea noastră atunci când ne e greu. Eu, unul, nu pot să simt că o persoană care mă înjură sau huiduie este de partea mea. Când, în schimb, primesc încurajări atunci când mi-e greu și greșesc, abia atunci simt că prind aripi, abia atunci mă supramotivez să dau tot ce am ca să fiu mai bun, abia atunci mă autodepășesc.

Mi se pare că acesta e un punct de cotitură în viața Universității Craiova, așa că îmi permit să vă lansez o provocare.

Vreți să arătăm întregii țări că putem trece împreună prin momentele dificile, nu divizați și certați? Vreți să fim mai puternici? Vreți să creăm cu adevărat o echipă, o familie de care să se teamă toți adversarii? Atunci haideți să umplem stadionul cu FC Botoșani. Pentru voi, să umpleți un stadion cu Botoșani e la fel de greu cât e pentru noi să câștigăm într-o deplasare la Cluj sau la FCSB. Adică e foarte greu, dar nu e imposibil. Cred în voi, așa cum cred și în noi. Putem să fim 30.000 cu Botoșani!

Cu riscul de a-i supăra pe mulți dintre voi, îmi permit să închei cu ceva în care cred: dacă, la acea finală celebră a campionatului cu CFR Cluj, în pandemie, am fi avut aproape un stadion care să ne încurajeze la fiecare greșeală și în fiecare moment greu, sunt convins că am fi câștigat acel titlu. În schimb, dacă accesul publicului ar fi fost permis în acel playoff, iar voi ne-ați fi înjurat și huiduit la orice greșeală, mă îndoiesc că am mai fi ajuns măcar să jucăm această finală. Gândiți-vă bine la asta, vă rog: la cât de mult contează reacțiile voastre când vine vorba despre rezultatele echipei pe care o iubiți.

Mă înclin în fața voastră și sper din tot sufletul să-mi luați cuvintele de mai sus ca pe o invitație la reconciliere și unitate.

Dacă acceptați provocarea noastră și veți face, cu Botoșani, o atmosferă pozitivă și fierbinte, pe un stadion plin, am convingerea că acela va putea fi un pas important către visul nostru comun, la care visăm de mai bine de 30 de ani“, a fost mesajul lui Nicușor Bancu, postat pe pagina de Facebook a grupării oltene.

Scrisoarea deschisă a lui Bancu vine după o reacție a lui Alex Mitriță, care le-a cerut contestatarilor săi să nu-i mai înjure familia.

Citește și: Costel Gâlcă: „Mă bucur mult că am marcat şi că nu am luat gol”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS