23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ambasada SUA lansează o campanie de conștientizare pe tema dezinformării

(VIDEO) Ambasada SUA lansează o campanie de conștientizare pe tema dezinformării

-

Ambasada SUA la București a lansat săptămâna aceasta o campanie de conștientizare pentru a combate dezinformarea și a stimula receptarea informată a mesajelor media.

O serie de video-uri explorează impactul negativ pe care informațiile false sau înșelătoare îl pot avea asupra relațiilor noastre și a altor momente din viața cotidiană.
Video-urile oferă, de asemenea, o serie de sfaturi utile despre cum putem să recunoaștem mai ușor dezinformarea, precum:
Fiți atenți la știrile senzaționaliste – Verificați întotdeauna știrile din mass-media în mod critic, dincolo de titlu, deoarece clickbait-ul poate fi adesea înșelător.

Verificați informațiile din surse multiple

Consultați mai multe surse pentru a stabili dacă ceea ce ați citit în mass-media este o opinie, un fals sau un fapt. Doar pentru că o parte a unui articol este adevărată, nu înseamnă că întregul articol este, de asemenea, adevărat.
Țineți cont de faptul că imaginile, materialele video și audio pot fi modificate – Atenție la imaginile manipulate prin AI inserate în fotografii și identificați orice inexactitate, cum ar fi asimetriile sau detaliile ciudate.
Atenție la profilurile false de pe rețelele de socializare – Fiți atenți dacă acele conturi au fost create recent, dacă postează excesiv, dar comentează rar, sau dacă au o singură imagine de profil care pare suspectă.

Protejați-vă atât pe voi, cât și prietenii și familia – Nu transmiteți informații de care nu sunteți siguri.
Statele Unite acordă o mare importanță receptării informate a mesajelor media, un scop important pe care îl împărtășesc cu guvernul și cu cetățenii României. “Monstrul” dezinformării este un instrument care ajută la dezvoltarea gândirii critice și la conștientizarea dezinformării.
Obține informațiile din surse de încredere, nu lăsa dezinformarea să vorbească pentru tine!

Citește și: (VIDEO) Nicole Kidman, prima apariție de la moartea mamei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Revenire în forţă! Simona Halep a învins-o pe Rodionova...

Simona Halep (33 de ani, 1130 WTA) a învins-o...

ȘTIRI GdS