10.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFurnizori de cocaină, ţinuţi după gratii de judecători

Furnizori de cocaină, ţinuţi după gratii de judecători

Tribunalul Dolj a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise în iunie, pe numele a patru inculpați acuzați de trafic de droguri de mare risc. O altă inculpată din dosar rămâne în arest la domiciliu, a dispus instanţa. Potrivit anchetatorilor, cei cinci suspecți ar fi vândut cocaină consumatorilor de droguri din Dolj. Unul dintre ei a fost prins în flagrant, pe 19 iunie, în timp ce vindea 11 doza de cocaină.

Procurorii DIICOT au explicat că cei cinci suspecți, trei bărbați și două femei, au vândut cocaină începând cu luna ianuarie 2024.

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iunie 2024, aceștia au deținut, intermediat și vândut, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină către consumatori de pe raza județului Dolj. De asemenea, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce comercializa 11 doze de cocaină, achiziționate de la un coinculpat în scopul revânzării.

Au fost puse în aplicare şapte mandate de percheziție domiciliară în municipiul Craiova, fiind identificate și ridicate o cantitate de substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, au precizat anchetatorii.

Furnizori de cocaină, în arest preventiv

Pe data de 19 iunie, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor cinci inculpați. Toți au fost acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. O zi mai târziu, cei cinci inculpați au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor față de patru dintre inculpați. O inculpată din dosar a fost plasată în arest la domiciliu. Judecătorii i-au impus inculpatei să nu părăsească domiciliul său din Craiova. De asemenea, i-a fost interzis să comunice cu ceilați inculpați din dosar sau cu membrii de familie ai acestora.

Marţi, pe 1 octombrie, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea madatelor emise pe numele inculpaţilor. În aceeaşi şedinţă de judecată, instanţa a respins cererile de înlocuire a măsurilor preventive cu controlul judiciar formulate de inculpaţi. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de persoanele arestate la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS