10.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajată a Companiei de Apă Oltenia, arestată pentru delapidare

Angajată a Companiei de Apă Oltenia, arestată pentru delapidare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a unei femei de 56 de ani, casieră a Companiei de Apă Oltenia (CAO) la data faptelor, acuzată de delapidare şi fals informatic. Iniţial, la Judecătoria Craiova, inculpata a fost plasată sub control judiciar. Potrivit oamenilor legii, în câteva luni, femeia ar fi sustras 680.000 de lei din bugetul instituiţiei. Pentru a acoperi frauda, casiera ar fi dispus în mod fictiv plata unor ajutoare pentru angajaţii CAO.

Potrivit oamenilor legii, femeia a fost reţinută pe data de 25 septembrie. A fost acuzată de comiterea infracţiunilor de fals informatic şi delapidare.

„Pe data de 25 septembrie 2024, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au reţinut pentru 24 de ore, o femeie de 56 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de delapidare și fals informatic.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2023, femeia, în calitate de casier în cadrul unei instituții publice, și-ar fi însușit în interes propriu suma de 680.000 de lei. Pentru a ascunde suma de bani delapidată, persoana în cauza ar fi procedat la înregistrarea în sistemul integrat de contabilitate a instituției publice date nereale referitoare la plata acesteia, către angajații instituției, cu titlul de ajutoare sociale, plată care în realitate nu a avut loc”, au susţinut poliţiştii doljeni.

Angajată a Companiei de Apă Oltenia, arestată preventiv

Pe 26 septembrie, inculpata a fost dusă la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea procurorilor şi a dispus, în schimb, plasarea inculpatei sub control judiciar. Măsura preventivă a fost dispusă pentru o perioadă de 60 de zile. Pe lângă obligaţiile impuse, instanţa i-a interzis inculpatei să comunice cu martorii din dosar şi să desfăşoare activitatea „în exercitarea căreia este bănuită că a săvârşit faptele”.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au contestat hotărârea instanţei la Tribunalul Dolj. Marţi, pe 1 octombrie, instanţa a admis contestaţia procurorilor.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova(…). Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatei C.A., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă. Potrivit IPJ Dolj, femeia a fost încarcerată în cursul zilei de marţi, în baza mandatului emis de instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS