23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN a anunţat că patru aeronave militare au fost ridicate în urma unui nou atac al Rusiei pe teritoriul Ucrainei

MApN a anunţat că patru aeronave militare au fost ridicate în urma unui nou atac al Rusiei pe teritoriul Ucrainei

În noaptea de marţi spre miercuri, Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că patru aeronave militare, două F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole şi două F-16 ale Forţelor Aeriene Române, au fost ridicate.

Aeronavele au fost ridicate după ce Federaţia Rusă a atacat cu drone obiective din Ucraina, aflate în apropierea graniţei cu România. Nicio astfel de dronă nu a pătruns în spaţiul aerian naţional, au precizat specialiştii MApN.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au transmis, că, miercuri dimineaţa, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi de infrastructură din Ucraina, în proximitatea frontierei fluviale cu România, în judeţul Tulcea, conform stirileprotv.ro.

Au fost transmise mesaje RO-Alert

Ca urmare a detectării unor grupuri de drone care se îndreptau către spaţiul aerian al Ucrainei, în apropierea spaţiului aerian al României, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţele Tulcea şi Galaţi, fiind transmise, la ora 2.41, mesaje RO-Alert.

”Pentru monitorizarea situaţiei, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliţie Aeriană Extinsă au decolat, în jurul orei 00.50, din Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. De asemenea, în jurul orei 02.40, din Baza 86 Aeriană Borcea au decolat şi două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române. Aeronavele spaniole şi-au încheiat misiunea în jurul orei 03.00, iar cele ale Forţelor Aeriene Române, în jurul orei 05.00.

Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spaţiul aerian naţional a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene”, au anunţat reprezentanţii MApN.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri

Ei au adăugat că Ministerul Apărării a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

”Ministerul Apărării Naţionale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a mai transmis sursa citată.

Citeşte şi: Bărbat prins sub un tractor la Stejari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS