23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA doua rundă DiscoverEU din 2024. 1.475 de tineri din România pot să exploreze Europa călătorind cu trenul

A doua rundă DiscoverEU din 2024. 1.475 de tineri din România pot să exploreze Europa călătorind cu trenul

Astăzi s-a lansat a doua rundă DiscoverEU din 2024: 1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul.

Pentru această nouă rundă, tinerii din România pot aplica pentru unul din cele 1.475 de permise de călătorie alocate la nivel național.

Tinerii eligibili se pot înscrie accesând Portalul European pentru Tineret.
Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și
oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor
înscriși.

Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, pe o durată de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile.

Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. De asemenea, cei care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractant în aplicația mobilă DiscoverEU.

Tinerii care vor fi selectați vor putea beneficia de sesiuni de pregătire înainte de plecare din partea Agenției Naționale Erasmus+ (ANPCDEFP), iar în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări.

Includerea este una dintre prioritățile programului Erasmus+, astfel încât participanții cu dizabilități pot primi sprijin suplimentar pe parcursul călătoriei lor.

Citește și: „Madama Butterfly”, în deschiderea stagiunii la Opera Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS