23.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRevenire în forţă! Simona Halep a învins-o pe Rodionova şi continuă la Hong Kong

Revenire în forţă! Simona Halep a învins-o pe Rodionova şi continuă la Hong Kong

Simona Halep (33 de ani, 1130 WTA) a învins-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), în primul tur al turneului WTA de la Hong Kong. Este o primă victorie mare pentru Simona, având în vedere timpul lung de inactivitate. Ultimul succes al ei datează din 17 august 2022, atunci când a învins-o pe Anastasia Potapova, la Cinncinati.

Noua aventură a Simonei Halep pe terenul de tenis a debutat cum nu se putea mai bine. Românca a câştigat primul game al meciului cu Rodionova chiar pe serviciul advers, apoi a confirmat pe propria servă. Diferenţa de un break a fost păstrată până la 4-2, moment în care Simona a mai câştigat încă o dată contra serviciului şi s-a distanţat decisiv. A închis setul perfect, scor 6-2 şi părea că se află pe un trend ascendent din toate punctele de vedere. Doar că, Rodionova nu a renunţat la meci şi a luat primele trei game-uri în actul secund. Sportiva noastră a încercat să revină, dar în zadar, pentru că australianca a restabilit egalitatea pe tabelă după 6-4 obţinut in extremis.

Decisivul a fost extrem de echilibrat, ambele jucătoare luptând pentru fiecare minge. Halep a făcut un break, Arina a replicat imediat, apoi, şi a egalat situaţia. Simona şi Rodionova au jucat cu serviciul o bună perioadă de timp, mai exact până la scorul de 4-4. În acel moment s-a produs declicul. Românca a fost mai agresivă pe serva adversă şi a reuşit break-ul „izbăvitor“. La 5-4, Halep nu a mai greşit, iar meciul l-a închis cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.

În turul secund, Simona Halep va avea o misiune mai complicată. Ea va da peste Anna Blinkova, o sportivă de pe locul 78 WTA.

Veste bună chiar înaintea meciului

Simona Halep și-a anunțat participarea la turneul de 250 de puncte WTA Transylvania Open, ediție care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 1-9 februarie 2025.

Competiția va lua startul pe 1 februarie, iar Halep a anunțat cu multă bucurie că va fi și ea acolo.

„Salutare, dragilor! Cu mare bucurie vă anunț că o să joc la Transylvania Open, în perioada 1-9 februarie 2025. Abia aștept să ne revedem în Cluj-Napoca, la BT Arena, și vă aștept pe toți în sală. Va fi magic!”, a transmis marea noastră campioană în cursul dimineții de miercuri.

Simona Halep a mai participat la ediția din 2021 de la Transylvania Open, fiind principala favorită atunci, dar a pierdut finala competiției, în fața lui Anett Kontaveit.

„Simona Halep, cea mai iubită jucătoare de tenis a României din toate timpurile, a confirmat prezenţa sa la Transylvania Open WTA 250, care se va desfăşura între 1 şi 9 februarie 2025, la BTarena din Cluj-Napoca. Simona Halep, un simbol al sportului românesc şi una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuitul WTA, a anunţat cu entuziasm că va participa la ediţia de anul viitor”, au transmis organizatorii.

Jucătoarele române de tenis Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au confirmat și ele prezenţa la ediţia de anul viitor a turneului Transylvania Open (WTA 250).

Citeşte şi: La un pas de trofeu! Niculescu şi Ruse vor lupta în semifinalele de la Hong Kong

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS