25 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO bombă americană a explodată pe un aeroport japonez

O bombă americană a explodată pe un aeroport japonez

O bombă americană îngropată pe un aeroport japonez a explodat miercuri, provocând un crater într-o cale de rulare și anularea a peste 80 de zboruri.
Explozia minoră a lăsat o gaură lată de aproximativ șapte metri, potrivit BBC. Nu au fost raportate victime și nicio aeronavă nu se afla în apropiere în acel moment.

Bomba a explodat la aeroportul Miyazaki din sud-vestul Japoniei. Se crede că a fost aruncată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a opri avioanele „kamikaze” aflate în misiuni sinucigașe.

„Nu există nicio amenințare cu o a doua explozie. Poliția și pompierii examinează în prezent locul”, a declarat secretarul șef al cabinetului Yoshimasa Hayashi. Aeroportul își propune să se redeschidă joi.
O echipă pirotehnică din cadrul Forțelor de Autoapărare din Japonia a confirmat că o bombă americană de peste 200 kg a fost sursa exploziei.

Situat la capătul de sud-est al insulei Kyushu, aeroportul Miyazaki a fost construit în 1943 ca bază navală imperială japoneză.

O altă bombă neexplodata emisă de SUA a fost găsită pe un șantier din apropiere în 2009 și 2011.

Bombele neexplodate rămân îngropate în toată țara. Agenția de presă Reuters a declarat că un total de 2.348 de bombe cu o greutate de 41 de tone au fost eliminate în 2023.

Citește și: De deseară vin ploile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS