25 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul târg de locuri de muncă dedicat persoanelor greu angajabile

Primul târg de locuri de muncă dedicat persoanelor greu angajabile

Aproximativ 300 persoane care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă s-au întâlnit, ieri, cu zeci de potențiali angajatori în cadrul târgului de locuri de muncă „Viitor Incluziv” organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere.  
În prezent, România se confruntă cu o rată de angajabilitate scăzută în rândul persoanelor provenite din medii dezavantajate. Conform Institutului Național de Statistică, în anul 2023, rata de ocupare a populației cu vârstă de muncă (15-64 ani) s-a situat la 63%, ceea ce reflectă o nevoie acută de sprijin pentru aceste grupuri vulnerabile. 

Printre persoanele afectate, se numără:

  • cele lipsite de experiență profesională,
  • tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială,
  • cei care se confruntă cu discriminare din diverse motive. (șomaj de lungă durată, 45+, adicții, dizabilități, abandon școlar, violență domestică, trafic de persoane, probațiune, pedepse privative de libertate, lipsă locuință).

Târgul „Viitor Incluziv”

Târgul „Viitor Incluziv” este o premieră la nivel național, adresându-se exclusiv persoanelor provenite din medii vulnerabile și angajatorilor incluzivi în vederea integrării pe piața muncii a tuturor persoanelor care nu și-au găsit încă un loc de muncă pe piața convențională. Candidații au beneficiat de:

  • acces la oferte de muncă concrete în sectoare variate de activitate,
  • posibilitatea de a discuta direct cu reprezentanții companiilor prezente,
  • ghidare în alegerea unui loc de muncă potrivit,
  • șansa de a face un prim pas spre o carieră într-un mediu care le susține dezvoltarea. 

Târgul a fost o oportunitate pentru persoanele care provin din medii vulnerabile și cumulează multiple dificultăți de a întâlni angajatori din domenii precum curierat și logistică, retail alimentar (supermarket), producție industrială, HoReCa (fast-food, restaurante), retail îmbrăcăminte, încălțăminte, tâmplărie și producție de mobilă, panouri solare.  

Citește și: O bombă americană a explodată pe un aeroport japonez

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS