27.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocal900 de sportivi sunt așteptați la a VII-a ediție a Vâlcea Forest Run

900 de sportivi sunt așteptați la a VII-a ediție a Vâlcea Forest Run

Peste 900 de sportivi sunt așteptați, pe 5-6 octombrie, la Muzeul Satului Vâlcean, Bujoreni, pentru Vâlcea Forest Run & MTB.

Pe 5 octombrie sunt așteptați la start sportivii înscriși la:

  • Cursa de mers (3km),
  • Cros (5 km și 10 km),
  • Semimaraton (21 km),
  • Kids Race Orientare, unde copiii se vor folosi de hărți și busole pentru a găsi traseul cel bun.

Duminică, pe 6 octombrie, pasionații de ciclism montan se pregătesc pentru cursa MTB 21 km. În premieră vor fi cursele de MTB 41 km și cursa copiilor MTB Kids, desfășurată în incinta Muzeului Satului Vâlcean.

Pentru cursa #ȘtiințescuEverywhere, cursă organizată pe modelul “Fă sport acasă!” participantii vor face sport în Germania, Canada, Bali, la București sau la Mediaș susținând proiectele de acasă.
La cele 6 ediții de până acum, au participat peste 2500 de alergători și bicicliști, 100 de sponsori și parteneri, sute de voluntari. S-au strâns peste 225.000 de lei, pentru 28 de cauze relevante pentru comunitatea vâlceană.

Se strâng fonduri pentru 5 proiecte

Sportivii, donatorii, sponsorii, voluntarii și partenerii se unesc pentru a pune la dispoziţia comunităţii un mecanism de întâlnire, interacţiune şi de implicare în strângerea de fonduri pentru cele 5 proiecte de impact – https://fcvl.ro/vfr/proiecte/

  • Școala de vară pentru adolescenții de la țară. Un studiu World Vision despre bunăstarea copiilor arată ca 73% din copiii de gimnaziu din rural nu au mers niciodată într-o tabără. Astfel, Asociația Vatra cu Idei sprijină a cincea ediție a școlii de vară ce pregătește adolescenții pentru parcursul la liceu/facultate, unde vor fi departe de casă.
  • Un Viitor Mai Bun pentru Copiii cu Dizabilități – Echipăm Centrul Andreea. Clubul Rotary Râmnicu Vâlcea sprijină echipa Centrului „Andreea” din Râmnicu Vâlcea să ofere servicii de educație și terapie pentru 123 de copii cu autism și alte tulburări de dezvoltare într-un spațiu prietenos și echipat corespunzător. Vor achiziționa echipamente și materiale educaționale și didactice specializate.
  • Senzori de aer independenți pentru Râmnicu Vâlcea. Un grup de cetățeni s-a hotărât să coordoneze montarea de senzori de calitatea aerului independenți, pentru o mai bună informare a populației, având în vedere că rețeaua de monitorizare din oraș e subdimensionată.
  • Fondul Științescu Vâlcea 4.0 – Fondul Ştiinţescu Vâlcea sărbătoreste rezultatele celor 41 de proiecte STEAM care au oferit acces la educaţie alternativă pentru peste 5.100 de copii și tineri din 45 de comunități din județul Vâlcea în cele 3 ediții de până acum.
  • Fondul Științescu vine la Gorj. Așa cum Fondul Științescu a venit în 2021 în județul Vâlcea, în 2024 își face simțită prezența și în județul Gorj! Se întâmplă deja multe lucruri dedicate educației pentru științe în județul Gorj și noi dorim să sprijinim această mișcare să crească și mai mult. 

Citește și: O bombă americană a explodată pe un aeroport japonez

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS