17.3 C
Craiova
vineri, 4 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean de 79 de ani, arestat pentru furt, distrugere şi lovire

Doljean de 79 de ani, arestat pentru furt, distrugere şi lovire

Judecătorii din Băileşti au dispus arestarea preventivă a unui bărbat de 79 de ani, din comuna Negoi, acuzat de furt calificat, lovire sau alte violenţe și distrugere. Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 30 septembrie, supectul a furat o căruţă plină cu lemne de la poarta unei femei din Bistreţ. Pe 1 octombrie, bărbatul a bătut doi consăteni, după care a incendiat uşa unui magazin din Negoi.

Poliţiştii doljeni au precizat că, în dimineaţa zilei de 1 octombrie, suspectul a provocat scandal într-un magazin din comună. După o ceartă cu vânzătoarea, bărbatul ar fi incendiat uşa magazinului.

„În cursul zilei de 1 octombrie, în jurul orei 08.51, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat 40 de ani, din comuna Negoi, cu privire la faptul că ar fi izbucnit un incediu la o societate comercială din localitate. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale din localitate, în urma unui conflict spontan, bărbatul de 79 de ani ar fi adresat amenințări unei femei de 49 de ani. Ulterior, bărbatul ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă pe ușa de acces, provocând incendierea acesteia și a unei lăzi frigorifice. Polițiștii l-au identificat pe bărbat la faţa locului, acesta fiind condus la sediul poliției pentru audieri”, au explicat oamenii legii.

Acuzat şi de furt şi lovire sau alte violenţe

Poliţiştii au mai stabilit că, înainte de scandalul de la magazin, acelaşi bărbat a comis alte două infracţiuni. A furat o căruţă cu lemne şi a agresat doi consăteni.
„Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, în timp ce se afla pe strada Mihail Chiriță din comuna Bistreț, acesta ar fi sustras de la poarta locuinței unei femei o căruță de lemne. Totodată, în dimineața zilei de 1 octombrie, în timp ce se afla pe strada Agricultorilor din comuna Negoi, bărbatul ar fi agresat fizic doi bărbați de 67 și 70 de ani, din aceeași localitate”, au mai transmis poliţiştii.

Doljean de 79 de ani, arestat preventiv

În cursul zilei de marţi, bărbatul a fost reţinut de oamenii legii. Miercuri, după o noapte petrecută în arest, inculpatul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Băilești.
„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti cu privire la inculpatul S.G., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt calificat. Dispune arestarea preventiva a inculpatului S.G. pe o durată de 30 zile, începând cu data de 02.10.2024 până la data de 31.10.2024, inclusiv”, au dispus judecătorii.
Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu este definitivă şi poate fi contestată de bărbatul arestat.

Citeşte şi: Furnizori de cocaină, ţinuţi după gratii de judecători

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS