27.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaDeschiderea Roots Season - 120 de ani de Filarmonică la Craiova

Deschiderea Roots Season – 120 de ani de Filarmonică la Craiova

Filarmonica Oltenia Craiova va marca, mâine, de la ora 19.00, începutul Roots Season, o stagiune specială dedicată aniversării a 120 de ani de existență. Evenimentul inaugural va aduce în prim-plan tinere talente ale muzicii clasice internaționale și un repertoriu de excepție.

La pupitrul Orchestrei Simfonice și Coralei Academice ale Filarmonicii Oltenia va fi Maximilian Haberstock, dirijor german în plină ascensiune. Deja un prieten al publicului craiovean, Haberstock, la doar 20 de ani, a evoluat pe scene importante de pe mapamond. A impresionat atât prin abilitățile sale artistice, cât și prin cariera promițătoare de dirijor.

Alături de el, pe scenă va urca Misi Boros, pianist maghiar recunoscut pe plan internațional. Boros a captat atenția lumii muzicale încă de la vârsta de 4 ani, câștigând numeroase premii și cucerind publicul de pe marile scene din întreaga lume, inclusiv Tonhalle Zurich și Lincoln Center din New York.

Repertoriul serii include lucrări ale unor mari compozitori clasici, dar și surprize:

  • Ludwig van Beethoven: Cantata „Liniștea mării și Călătorie fericită”
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 20 pentru pian
  • Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 4.

Publicul va avea ocazia să exploreze o altă latură a geniului beethovenian, una mai lirică și plină de emoție, comparativ cu dramatismul său obișnuit.

Citește și: Week-end Colibri, cu spectacole și expoziție la Noaptea Albă a Galeriilor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS