11.1 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr acuzat de viol asupra unui minor, la judecată

Tânăr acuzat de viol asupra unui minor, la judecată

Procurorii din Balş au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui tânăr de 27 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de viol săvârșit asupra unui minor. Potrivit oamenilor legii, suspectul şi un tânăr de 17 ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Incidentul a avut loc în august, curtea unei unităţi de învăţământ din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt.

Poliţiştii au precizat că victima a sesizat faptul că a fost victima unei infracţiuni de viol.
„La data de 20 august, în jurul orei 01:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicesti au fost sesizați de către o minoră cu privire la faptul că ar fi fost victima infracțiunii de viol. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că doi tineri în vârstă de 17, respectiv 27 de ani, ambii din comuna Iancu Jianu, județul Olt, în timp ce se aflau în curtea unei unități de învățământ din aceeași localitate, ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor, cercetările fiind continuate pentru documentarea activității infracționale și dispunerea de măsuri legale”, au explicat oamenii legii.

Tot pe 20 august, tânărul de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru viol săvârșit asupra unui minor. Pe 21 august, suspectul a fost dus la Judecătoria Balş cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului.

Tânăr acuzat de viol asupra unui minor, la judecată

În septembrie, procurorii au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 27 de ani. Minora este parte vătămată în dosarul penal, iar părinţii săi au calitatea de reprezentanţi legali. Dosarul. a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Balş şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară. Tot în septembrie, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Verficarea măsurii preventive va fi făcută de instanţă pe data de 7 octombrie.

Infracțiunea de act sexual cu un minor, înlocuită de viol

Legea nr. 217/2023, care a intrat în vigoare în ianuarie 2024, a eliminat infracțiunea de act sexual cu un minor. Acestă infracţiune se pedepsea cu închisoarea de la unu la cinci ani. Infracțiunea sancționa doar actele sexuale consimțite. A apărut, în schimb, infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor.
În cazul actului sexual consimțit între un major și un minor cu vârsta de sub 16 ani, pedeapsa este între 7 și 12 ani de închisoare. Fapta nu este infracțiune dacă diferența de vârstă între făptuitor și victimă este până în 5 ani.
Actul sexual neconsensual comis asupra unui minor, indiferent de vârsta acestuia din urmă, pedeapsa este în funcție de vârsta autorului. Dacă autorul este major, pedeapsa este între 8 și 15 ani de închisoare. Dacă este minor, pedeapsa este între 3 și10 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS