22.8 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHotnews: Mircea Geoană recurge la o afirmație nedovedită despre jurnalistul Attila Biro pentru a se apăra de acuzația că șeful său de campanie e în afaceri cu un propagandist rus

Hotnews: Mircea Geoană recurge la o afirmație nedovedită despre jurnalistul Attila Biro pentru a se apăra de acuzația că șeful său de campanie e în afaceri cu un propagandist rus

Mircea Geoană a susținut despre jurnalistul Attila Biro că „este acuzat în presa din Bulgaria și din alte țări europene că ar face parte din operațiunea de încercare de asasinare a procurorului general al Bulgariei”.

Aceste acuzații la adresa jurnalistului român au provocat în 2023 reacția unor asociații internaționale ale jurnaliștilor, care au acuzat că se încearcă discreditarea unor jurnaliști, se încalcă protejarea surselor și sunt atacate două publicații care au făcut dezvăluiri despre corupție și mafie.

Amintim că Attila Biro, jurnalist la Context.ro, a publicat recent investigația despre legăturile șefului de campanie al lui Geoană cu un propagandist rus.

„Este un fake grosolan. Platforma Context.ro nu este finanțată și nu a fost finanțată de dl Hodorkovski. Sursele noastre de finanțare sunt publice și la vedere. Datele noastre financiare sunt disponibile. Avem ca principal finanțator Comisia Europeană prin granturi în acest moment“, a declarat jurnalistul Attila Biro.

Citeşpte articolul integral AICI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS