22.8 C
Craiova
vineri, 4 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Amendat cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte

Gorj: Amendat cu 10.000 de lei pentru că transporta bușteni prin albia unui pârâu de munte

O sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei a fost aplicată de jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Tismana unei firme din comuna Padeș, județul Gorj, întrucât reprezentantul ei a fost depistat în timp ce transporta bușteni cu un tractor forestier prin albia unui pârâu de munte.

Astfel, în timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, jandarmii montani din Tismana au depistat un reprezentant al societății comerciale care a transportat mai mulți bușteni prin albia unui pârâu de munte cu un tractor forestier.

Jandarmii montani au identificat societatea comercială și au aplicat o sancțiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor din Legea 176/2024, a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii.

„Vă recomandăm să sesizați, dacă întâlniți fapte similare, prin SNUAU 112 sau să vă adresați unui echipaj de jandarmi în vederea aplicării măsurilor legale”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.

Citeşte şi: Vâlcea: Femeie dată dispărută de familie. Înainte să plece de acasă a scris pe facebook că vrea să se sinucidă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS