20.6 C
Craiova
vineri, 4 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Cel puțin 78 de oameni au murit după ce un feribot s-a scufundat în Congo

(VIDEO) Cel puțin 78 de oameni au murit după ce un feribot s-a scufundat în Congo

-

Cel puțin 78 de oameni au murit și zeci dispăruți dintr-o barcă cu 278 de la bordul lacului Kivu, potrivit Athens Times. Guvernatorul provinciei Kivu de Sud din Congo a declarat că cel puțin 78 de persoane au murit și alte zeci sunt date dispărute. La bord erau 278 de pasageri.

Barca supraîncărcată a plecat din Minova (Kivu de Sud) cu sute de pasageri și mărfuri, potrivit mărturiilor unui supraviețuitor. În circumstanțe neclare, tânărul a căzut în apă cu puțin timp înainte de a ajunge în portul Kituku, Goma, capitala provinciei Kivu de Nord.

„Au murit mulți oameni, nu știm exact câți. Trebuie să fi fost peste 500 de oameni la bord”, a declarat tânărul de 30 de ani. „Barca s-a răsturnat și deodată am fost cu toții în apă”, povestește Theo Bashimane. Acesta își caută soția și copilul de doar două luni, precum și alte trei rude care călătoreau cu el.

În această mare țară din Africa Centrală, bărcile care operează rute în râuri și lacuri sunt foarte nesigure pentru rezidenți. Adesea, călătoresc supraîncărcate și, în consecință, epavele sunt deosebit de grele.

Citește și: (VIDEO) O cometă rară strălucitoare văzută trecând pe lângă Hawaii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:04

(VIDEO) Razie a polițiștilor craioveni

În Craiova, a fost executată, azi dimineață, o razie...

ȘTIRI GdS