17.3 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în acest weekend

Cum va fi vremea în acest weekend

Acest weekend, primul din luna octombrie, aduce ploi și vânt în toată țara. După valul de ploi și vijelii, vremea se va răci semnificativ. Vor fi diferențe de temperaturi și de 10 grade Celsius.

Astăzi, vremea va fi în general instabilă în Moldova, Muntenia și prin Transilvania. Vor fi ploi torențiale, însoțite de fenomene electice, grindină și vânt intens. În intervale scurte de timp se vor strânge cantități de apă de 40…50 l/mp. În restul regiunilor vor mai apărea ploi slabe cantitativ. Temperaturile maxime vor fi între 16°C în nord-vest și 29°C în sudul teritoriului.

În Capitală se vor înregistra furtuni, cantități de apă de 15…25 l/mp și o maximă de 27°C.

În această noapte va ploua în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi ploi torențiale, însoțite de fenomene electice, grindină și vânt intens. În intervale scurte de timp se vor strânge cantități de apă de 40…50 l/mp.

Pe arii restrânse se va forma ceață, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperarile minime se vor situa între 8°C în sud-vestul teritoriului și 20°C în zona litoralului. În Capitală vor fi minime de 14°C…15°C.

Vremea se va menține instabilă duminică în jumătatea estică a țării. Vor fi ploi torențiale, însoțite de fenomene electrice și vânt intens. Pe arii restrânse se vor strânge cantități însemnate de apă. Temperaturile maxime vor fi între 15°C în vestul țării și 23°C în regiunile sudice. În Capitală vor fi ploi temporare, vânt slab până la moderat și o maximă de 22°C.

Citește și: Curtea Constituțională dezbate contestațiile privind cadidaturile lui Geoană, Șoșoacă și Ciucă la alegerile prezidențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS