20.1 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSuper performanţă! Niculescu şi Ruse sunt marile campioane de la Hong Kong

Super performanţă! Niculescu şi Ruse sunt marile campioane de la Hong Kong

Monica Niculescu și Gabriela Ruse sunt campioane la Hong Kong, după ce au învins perechea japoneză Nao Hibino/Makoto Ninomiya. Româncele s-au impus în super-tiebreak, scor 6-3, 5-7, 10-5. Româncele s-au impus după aproape două ore de joc (1 h 54 min).

Adversare din ultimul act al turneului le-au fost favoritele unu, Ulrikke Eikeri (Norvegia) şi Fang-Hsien Wu (Taiwan), dar fetele noastre s-au descurcat admirabil.

Finalistă la dublu la Wimbledon 2017, Niculescu și-a trecut în palmares al 13-lea titlu al carierei. Pentru Ruse este primul titlu WTA de dublu, dar Gabi are 11 trofee câştigate pe perechi în ITF.

Niponele s-au ales cu un cec de 4.300 de dolari şi 81 de puncte WTA la dublu, în timp ce Niculescu şi Ruse au fost recompensate cu un cec de 6.000 de dolari şi 125 de puncte WTA. Pentru Niculescu şi Ruse este al doilea titlu la dublu pe care îl câştigă împreună după ce în 2021 se impuneau la Nottingham, pe iarbă, într-un turneu ITF de 100.000 de dolari.

Cele două perechi s-ar putea întâlni şi la turneul final al Billie Jean King Cup, pe 14 noiembrie, la Malaga, în optimi, fază în care România şi Japonia sunt adversare.

Citeşte şi: George Cosac: „Era imposibil ca Halep să câştige mai mult de două meciuri acum!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS