20.3 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlimentare cu apă pentru Parcul Industrial din Bălești

Alimentare cu apă pentru Parcul Industrial din Bălești

Au fost alocate fonduri pentru construirea unor foraje de apă care să fie utilizate de Parcul Industrial de la Bălești.

Suma de 150.000 de lei va fi folosită pentru întocmirea documentației tehnico-economice și a Studiului de Fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții „Realizare infrastructură Parc Industrial Gorj SA, pentru locația din comuna Bălești, județul Gorj”.

Între altele, va fi realizat un studiu topografic și un studiu geotehnic pentru amplasarea forajelor de unde va fi asigurată apa pentru agenții economici care își vor deschide hale de producție în incinta Parcului Industrial de la Bălești. Este de amintit și că administrația Consiliul Județean Gorj, prin Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu,  a alocat recent suma de peste 300.000 de lei pentru a realiza împrejmuirea Parcului Industrial din Bălești.

Patru investitori pentru Parc

Pentru Parcul Industrial din Bălești sunt în pregătire patru proiecte cu o valoare totală de 31 de milioane de euro. Finanțarea ar trebui să vină din Fondul de Tranziție Justă destinat județului Gorj. Sunt depuse patru proiecte pentru Parcul Industrial din Bălești în valoare de 31 de milioane de euro.

Cei patru investitori vor ocupa tot terenul din incinta parcului din Bălești. Au și fost semnate contracte cu investitorii respectivi pentru preluarea de terenuri. În final vor fi disponibile peste 250 de locuri de muncă. Este de precizat că autoritățile județene și locale au în vedere extinderea Parcului Industrial din Bălești. Propunerea către Consiliul Local din comună este de extindere cu încă 10 hectare. Acestea se vor adăuga celor 10 existente. Parcul Industrial din Bălești este punct de lucru al Parcului Industrial Gorj, din Bumbești-Jiu. Primăria Bălești are disponibile în total 40 de hectare de teren lângă Parcul Industrial.

Citește și: 7 octombrie – Ziua Internațională a Muncii Decente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS