20.3 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Aur şi bronz pentru CSU Craiova la Balcanicele de juniori

Lupte / Aur şi bronz pentru CSU Craiova la Balcanicele de juniori

În perioada 2-6 octombrie, la Skopje (Macedonia de Nord) a avut loc Campionatul Balcanic de U16, U17 şi U20 la lupte. Clubul CSU Craiova a fost prezent la competiţie şi a obţinut două medalii extrem de importante, una mai valoroasă decât cealaltă.

David Boicea a fost cel mai în formă sportiv al Craiovei, acesta câştigând medalia de aur la cat. 65 kg. De asemenea, Florin Mihalcea s-a evidenţiat şi el la cat. 60 kg, acolo unde a reuşit să obţină medalia de bronz. Ambii sportivi, pregătiţi de Aurel Cimpoeru şi legitimaţi la CSU Craiova, au concurat la U17.

De asemenea, Luiza Ghindaru (LPS Petrache Trişcu) a avut prestaţii bune la categoria 53 kg, dar s-a clasat pe locurile cinci la U17, respectiv U15. De menţionat că aceasta s-a accidentat la spate şi a trebuit să abandoneze în semifinala de la U15.

Aurel Cimpoeru: „Boicea a dat dovadă de maturitate!“

Aurel Cimpoeru, antrenorul sportivilor craioveni, a vorbit cu GdS despre evoluţiile de la Campionatul Balcanic. Acesta şi-a lăudat elevii şi a evidenţiat maturitatea lui David Boicea, cel care a performat în ciuda tuturor obstacolelor întâmpinate.

„A fost un concurs în care ne-am dorit să ne evaluăm pentru anul următor în ce priveşte trecerea de la U17 la U20. A fost un Campionat Balcanic destul de puternic, cu sportivi valoroşi la start. Ai noştri au avut o comportare bună, în special Boicea. În finala cu sportivul din Macedonia a luptat fără greşeală din partea lui, dar cu „greşeli intenţionate“ din partea arbitrilor. A dat dovadă de maturitate, a făcut faţă presiunii şi a reuşit să câştige meciul în ciuda tuturor problemelor întâmpinate. Sala toată îl huiduia, ţipa, dar el şi-a văzut de treabă. L-am felicitat pentru modul în care a dus meciul. Mă bucur că am fost prezent lângă el. Poate alta era reacţia lui dacă n-aş fi fost în colţ, lângă el, să pot să-l stăpânesc, să-l pot dirija.

Mihalcea a fost în nota lui. A reuşit să câştige meciurile pe care le-a avut în faţă, mai puţin cel cu bulgarul, din semifinale. Dintr-o neatenţie a pierdut meciul. Nu a fost atât de conectat la competiţie precum mi-aş fi dorit eu. Sper să înveţe de aici ce trebuie şi să mergem mai departe, pentru că ne aşteaptă un an greu 2025. Luiza a participat la două categorii de vârstă. Arată o încredere mai mare, luptă mult mai bine. De acasă avea deja o întindere la spate, dar n-am băgat-o în seamă. În timpul competiţiei a apărut durerea şi nu a mai putut continua în semifinală la U15. A câştigat până atunci meciuri împotriva unor sportive bune, deci sunt încântat de evoluţia ei, de creşterea ei“, a punctat Aurel Cimpoeru.

„Puii de lei“, impresionanţi la Buzău

Tot în acest weekend, doar că în România, la Buzău, s-a ţinut concursul „Festivalul micului luptător“, unde micuții luptători de la LPS Trişcu au câștigat nu mai puţin de patru medalii, două de aur, una de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost câştigate pe merit de către Tudor Cimpoeru (U8, categoria 31 kg) şi Neguț Ștefi Becali (U10, categoria 24 kg). Mihai-Gonzalez Andrey Yanis a luat argintul la U10, categoria 32 kg, în timp ce Matei Gîju s-a ales cu distincţia de bronz la U8, categoria 27 kg. Copiii sunt pregătiţi de către Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru.

„Rezultatele au venit şi din partea celor mici, de la LPS Petrache Trişcu. Suntem foarte încântaţi de cum s-au comportat toţi. Am văzut meciurile înregistrate şi sunt foarte bucuros de ceea ce au arătat. Avem un viitor luminos în lupte. Pentru vârsta lor, nivelul a fost foarte bun. Au primit aprecieri şi acolo. Nu ştiam la nivel naţional cam la ce nivel se ridică şi cât de valoroşi sunt. Sunt surprins plăcut. Obiectivul era să facă procedee şi meciuri bune ca să se formeze. Atât le-am cerut când au plecat de acasă. Cert este că mi-au depăşit aşteptările. Ne vedem de treabă în continuare. Avem de investit în cei mici, de lucru cu cei mari. Luna aceasta vom avea şi Campionatul Mondial de seniori, la sfârşitul lunii“, a mai spus Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Handbal (m) / Universitatea Craiova nu a avut şanse la Reşiţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS