20.3 C
Craiova
luni, 7 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrimar mexican asasinat la câteva zile după preluarea mandatului

Primar mexican asasinat la câteva zile după preluarea mandatului

Primarul capitalei statului Guerrero din Mexic, afectat de violențe, a fost ucis duminică la câteva zile după preluarea mandatului.
Alejandro Arcos a fost ucis la doar șase zile după ce a preluat funcția de primar al orașului Chilpancingo, un oraș cu aproximativ 280.000 de locuitori din sud-vestul Mexicului.
„Pierderea lui deplânge întreaga societate Guerrero și ne umple de indignare”, a declarat guvernatorul Guerrero, Evelyn Salgado.

Biroul procurorului general al statului Guerrero a mai spus că investighează uciderea lui.
Confirmarea oficială a venit după ce au circulat fotografii pe aplicația de mesagerie WhatsApp înfățișând un cap tăiat deasupra unui pick-up, părând a fi cel al lui Arcos. Reuters nu a putut verifica în mod independent autenticitatea fotografiilor.
Moartea lui Arcos survine la doar trei zile după ce secretarul noului guvern al orașului, Francisco Tapia, a fost împușcat.

Cel puțin șase candidați pentru funcții publice au fost uciși în stat

„Au fost oficiali tineri și onești care au căutat progrese pentru comunitatea lor”, a scris senatorul Alejandro Moreno pe rețelele de socializare.
Moreno, care este șeful partidului politic PRI din Mexic, a cerut biroului procurorului general federal să conducă ancheta cu privire la crimele lui Arcos și Tapia, având în vedere „situația de neguvernabilitate din Guerrero”.
Guerrero a devenit unul dintre cele mai periculoase state pentru funcționarii publici aspiranți și aleși, precum și pentru jurnaliști.

Cel puțin șase candidați pentru funcții publice au fost uciși în stat în perioada premergătoare alegerilor din Mexic din 2 iunie.
Postările lui Arcos pe rețelele sociale arată că primarul în ultimele zile a supravegheat eforturile de ajutorare în caz de dezastru în urma impactului uraganului John luna trecută, care a provocat inundații grave în stațiunea Acapulco și orașele din jur.

Citește și: Noi titluri de stat Tezaur, scoase la vânzare de luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS