7.6 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria cumpără maşină pentru curăţarea parcării subterane

Primăria cumpără maşină pentru curăţarea parcării subterane

Primăria Craiova intenţionează să achiziţioneze o maşină pentru curăţare pardoseli, destinată parcării subterane din centrul oraşului. Cei care doresc să se înscrie la licitaţie trebuie să depună ofertele până miercuri, 9 octombrie.

Cât costă „jucăria”

Costul echipamentului este estimat la 149.630 lei, adică aproximativ 30.000 de euro. Ofertele pot fi depuse de toţi operatorii economici interesaţi, indiferent dacă deţin sau nu cont în SEAP, iar valabilitatea ofertelor este de 30 de zile de la termenul limită de depunere a ofertelor (9 octombrie, ora 12:00).
Criteriul de atribuire este oiferta cu prețul cel mai scăzut și care îndeplinește cerinţele din caietul de sarcini şi din anunţul publicitar, disponibile pe site-ul primăriei, la secţiunea Achiziţii Publice.

Primăria nu are o astfel de maşină pentru curăţarea parcării subterane

Conform caietului de sarcini, achiziţia este necesară pentru curăţarea şi igienizarea celor două nivele „cu spaţii ample şi căi de acces cu o suprafaţă de peste 15.000 mp”. Întreţinerea şi menţinerea curăţeniei este una dintre priorităţile primăriei, se precizează în documentaţie.

„Suprafeţele mari din cadrul parcării subterane trebuie curăţate după fiecare tură a personalului, ori de câte ori este nevoie, iar investiţia este necesară întrucât cu această maşină curăţenia se va face într-un timp scurt şi la costuri mici privinid manopera, apa şi detergenţii folosiţi, se mai precizează în caietul de sarcini. Spălarea şi aspirarea se vor putea executa şi în sezonul rece, specifică primăria, permiţându-se salubrizarea şi întreţinerea eficientă pe toată perioada anului”.
În prezent, primăria nu deţine o astfel de maşină pentru igienizarea parcării subterane.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească echipamentul

Maşina de spălat şi curăţat pardoseli cu post de conducere va trebui să cureţe în regim industrial orice tip de murdărie şi să se poată deplasa în pantă. Ea trebuie să fie echipată cu claxon şi girofar şi să folosească noile tehnologii apărute pe piaţă – convetirea electrică a apei, pentru obţinerea unei soluţii de curăţat fără detergenţi, şi reciclarea soluţiei de curăţare cu un procent de peste 60% din totalul bazinului pentru obţinerea unui timp de spălare extins.

Furnizorul trebuie să livreze produsul în termen de 55 de zile de la data semnării contractului. Suprafaţa acoperită de echipament trebuie să fie de peste 5.200 mp/oră (productivitate reală), iar autonomia de lucru trebuie să fie de peste 7 ore.

Care sunt tarifele pentru parcarea subterană din Craiova

Tarifele de staționare pentru cele peste 600 de locuri din parcarea subterană variază în funcție de durata de staționare a autovehiculelor. Taxa de parcare pentru parcarea subterană în zona Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ a crescut din 2024, astfel:
a) 1 leu/oră, pentru parcarea de până la 2 ore;
b) 7 lei, pentru staţionarea de la 2 ore până la 5 ore;
c) 135 lei/lună, pentru parcarea pe timpul nopţii, de luni până vineri (18.00-6.00) şi tot weekendul;
d) 163 lei/lună, parcarea pe timpul zilei, de luni până vineri, între orele 6.00-18.00;
e) 67 lei/lună, parcarea pe timpul zilei, de luni până vineri (8.00-18.00) pentru maşinile electrice;
f) 135 lei/lună, staţionare nelimitată, pentru maşinile electrice;
g) 405 lei/lună, staţionare nelimitată, pentru restul maşinilor;
h) 67 lei, taxă remitere tichet, pentru pierderea, deteriorarea a tichetului.

CITEŞTE ŞI: Un pianist pe nume Ruben. La 17 ani, este primul doljean care a obţinut o bursă din partea Academiei Române

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS