25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Sportivii cu nevoi speciale de la CSM Craiova au impresionat la CN Adaptat

Judo / Sportivii cu nevoi speciale de la CSM Craiova au impresionat la CN Adaptat

În weekend-ul tocmai încheiat, la Suceava a avut loc Campionatul Național De Judo Adaptat, o competiţie destinată sportivilor cu nevoi speciale şi la care au luat parte mulţi sportivi talentaţi ai ţării. Printre participanţi s-au regăsit şi sportivii lui Emil Călăfăteanu şi Cezar Mălăiescu, legitimaţi la CSM Craiova, care au reuşit să obţină distincţii frumoase şi meritate.

Astfel, CSM Craiova se poate lăuda cu trei medalii de argint şi, implicit, trei titluri de vicecampioni nationali prin Bianca Barbu, Ştefan Ruşet şi Mihaela Belu. De asemenea, au fost câştigate şi două medalii de bronz, premiaţii fiind Mario Bănică şi Mihai Sărdaru.

Emil Călăfăteanu: „Este cu totul deosebit ceea ce se întâmplă aici“

Antrenorul sportivilor, Emil Călăfăteanu, s-a arătat extrem de mulţumit de evoluţia copiilor de la CN. Acesta se bucură că, uşor-uşor, toţi sportivii încep să intre în rândul lumii, să se bucure de normalitate.

„Este al treilea an când se face competiţia aceasta doar pentru copii cu nevoi speciale. Vrem să le dăm o şansă acestor copii să intre în normalitate, să fie normali. Este cu totul deosebit ceea ce se întâmplă aici. Toţi sunt legitimaţi la CSM Craiova şi este pentru a doua oară când participă la CN. Este o grupă care s-a format la Liceul Tehnologic Special Beethoven. Cu ocazia asta, îi mulţumesc Liceului pentru colaborare, înţelegere, sprijin. Nu este uşor de convins copiii de genul acesta să vină mereu la antrenamente.

Speram să câştigăm medalii. Este greu de la an la an, pentru că apar copii noi. Sunt secţii din ţară care încearcă să intre în acest Judo Adaptat, pentru că există Campionat European, Mondial, deci este luptă mare. Unii ne-au depăşit aşteptările chiar. De exemplu, Mihaela Belu trebuia, în mod normal, să lupte de jos, de pe genunchi. Ea a luptat din picioare şi a făcut-o foarte bine, a ieşit vicecampioană naţională. Mario Bănică nu s-a luptat la nivelul lui, trei, ci la nivelul unu. Într-unul dintre meciuri l-a condus o bună perioadă de timp pe cel care a câştigat aurul. Putea fi el acolo, în marea finală. Copiii s-au comportat foarte bine, ca o concluzie finală“, a explicat Emil Călăfăteanu.

Citeşte şi: Lupte / Aur şi bronz pentru CSU Craiova la Balcanicele de juniori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS