11.7 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii încep să revină să muncească acasă

Gorjenii încep să revină să muncească acasă

Gorjenii au început să revină în județ, după ce au lucrat ani de zile în afara țării.

Conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, de la începutul anului și până în momentul de față 103 persoane au revenit de la muncă din afara țării și s-au înregistrat la AJOFM.

„Lucrurile încep să se schimbe de ceva vreme. Ani la rând organizam și burse pentru cei care doreau să plece în afara țării la muncă. Aveam chiar mai multe în cursul unui an. Acum avem fenomenul invers, când gorjeni revin de la muncă de afară și se înregistrează în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj. Sunt 103 până acum. Probabil că vin să își găsească un loc de muncă acasă, după ce o perioadă au lucrat afară”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Două burse ale locurilor de muncă

Instituția organizează chiar în luna octombrie două burse unde vor fi puse la dispoziție sute de locuri de muncă. Astfel, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj pregătește o minibursă a locurilor de muncă în domeniul construcțiilor. Evenimentul va avea loc pe 18 octombrie, de la ora 11,00, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, din Târgu Jiu.

Bursa este organizată la solicitarea unei mari firmei de construcții. Aceasta a câștigat licitația pentru construirea unui nou cartier în municipiul Târgu Jiu, pe strada Narciselor.

De asemenea, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă(AJOFM) Gorj va organiza în data de 11 octombrie, începând cu ora 10.00, în Târgu-Jiu, la parterul clădirii din Campusul Studenţesc Debarcader al Universităţii „Constantin Brâncuşi”, din strada Tineretului, „Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”. Până la această dată au fost contactați în vederea participării la bursă 108 agenți economici. Conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, până în prezent au confirmat participarea la această bursă 39 angajatori, fiind oferite 609 locuri de muncă pentru diverse meserii.

Citește și: Medsedrv Min, prestator de servicii al CEO, își deschide laborator de analize medicale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS