25.1 C
Craiova
marți, 8 octombrie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Steve's”, startup-ul care creează pantofi de lux din risipa alimentară

„Steve’s”, startup-ul care creează pantofi de lux din risipa alimentară

„Steve’s” este un startup care creează pantofi de lux din risipa alimentară și face adidași din coajă de măr și catifea reciclată.

Startup-ul, care creează pantofi de lux din risipa alimentară, este din Torino, datorită ideii a doi frați, Giulia și Filippo Gandini, care au fondat „Steve’s” în 2022.

„Numele este un tribut adus unei mărci anterioare de pantofi, creată cu ani în urmă de unchiul nostru în Franța. Înainte de a ne lansa produsul, am petrecut un an călătorind în toată Italia, întâlnindu-ne personal cu artizani și furnizori. Ne-am dorit parteneri care să ne împărtășească viziunea și dorința noastră de a inova un sector atât de tradițional și istoric precum sectorul de încălțăminte italian,” explică cei doi.

Steve’s tocmai a anunțat deschiderea a două magazine fizice

Până acum doar în online, Steve’s tocmai a anunțat deschiderea a două magazine fizice. „Vom începe în Italia, în locații sezoniere cu o densitate turistică mare. În timp ce în principalele orașe italiene ne vom baza pe buticuri de îmbrăcăminte renumite.” În sprijinul acestui proiect, startup-ul a lansat o campanie de capitalizare participativă pe Mamacrowd cu scopul de a strânge până la 300 de mii de euro.

„Ne uităm cu mare interes la piețele nord-europene, în special Țările de Jos și Germania, unde consumatorul este foarte atent la sustenabilitate și inovație. În același timp, am găsit un interes puternic în țările din Asia de Est, în special în Japonia și Coreea de Sud”, explică aceștia.

Giulia și Filippo se ocupă de fiecare aspect al adidașilor lor

Susținuți de un designer, Giulia și Filippo se ocupă de fiecare aspect al adidașilor lor: de la aprobarea prototipurilor până la alegerea materialelor, până la logistică. „Catifelele noastre recuperate provin din supraproducții sau resturi de creații ale unor designeri celebri, care altfel ar fi destinate aruncării. Nu producem catifea în serie, ci o recuperăm: odată achiziționat un stoc, nu putem garanta că vom avea aceeași țesătură pentru producțiile viitoare, ceea ce face ca pantofii noștri să fie cu adevărat ediții limitate.”

În timp ce partea superioară este făcută din deșeuri alimentare, potrivit Corriere Torino. „Partea exterioară a pantofilor noștri este făcută din „uppeal”, un material pe bază de plante derivat din cojile și miezurile de mere rămase din industria merelor din Trentino Alto Adige”.

Citește și: RO-ALERT: mesaje de urgență ce salvează vieți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS