19.8 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiFR Volei a anunţat echipa primei etape din Divizia A1! „Leii“, la putere!

FR Volei a anunţat echipa primei etape din Divizia A1! „Leii“, la putere!

Victoria și evoluția bună a lui SCMU Craiova din partida cu Dinamo, din prima etapă a Diviziei A1, nu puteau trece neobservate de către membri Federaţieii Române de Volei, care se ocupă, mai nou, de alcătuirea echipei etapei. Astfel, reprezentanţii forului au inclus în cea mai bună echipă a rundei nu mai puţin de trei dintre voleibaliştii Craiovei, dar şi pe tehnicianul Dănuţ Pascu. Cei trei „lei“ sunt Korneliusz Banach, Andrei Mihălescu şi Marin Dukic.

Iată cum arată echipa etapei I:

Centrii:

Alpar SZABO (Știința Baia Mare). Centrul băimărean a avut un mare rol în obținerea succesului de la Zalău. 13 puncte (+10) în contul maramureșeanului, dintre care 6 blocaje și un as. Șase puncte făcute în atac, cu 35% procentaj de reușită.

Franco MEDINA (Știința Baia Mare). 14 puncte (+11) în contul centrului băimărean, dintre care trei blocaje și un as. 62% procentaj de reușită în atac. Pe serviciile sale, băimărenii au făcut cele mai multe puncte.

Extreme:

Marin DUKIC (SCMU Craiova). Belgianul a obținut 17 puncte (+2), cu 52% procentaj de reușită în atac. A avut cifre bune și pe preluare, deși adversarii au servit de 38 de ori pe el: 61% recepție pozitivă, 39% excelentă. Singurul minus, cele cinci servicii greșite.

Andrei MIHĂLESCU (SCMU Craiova). Extrema echipei din Bănie și-a trecut în cont 13 puncte (+4), având un procentaj de reușită în atac de 43%. La preluare, 54% recepție pozitivă și 23% excelentă. Și-a ajutat echipa să obțină prima victorie în acest sezon și ce victorie!

Coordonator:

Adrian CHIRINO (Știința Baia Mare). Cubanezul a fost excelent la coordonare. 8 puncte (+3) în contul lui Chirino, dintre care patru blocaje. 71% procentaj la mingile jucate în atac.

Libero:

Korneliusz BANACH (SCMU Craiova). Liberoul polonez a fost de netrecut în apărare. 62% recepție pozitivă la preluare și 44% excelentă. Adversarii l-au ocolit în general, servind doar de 16 ori pe el.

Opus:

Alexandru RAȚĂ (Arcada Galați). Opusul gălățean a reușit nu mai puțin de 26 de puncte (+20), dintre care trei blocaje. A avut un procentaj de 51% pe atac.

Antrenorul etapei:

Dănuț PASCU (SCMU Craiova). Deși Craiova are o echipă complet nouă, doar căpitanul Cuk rămânând în sextetul de bază, antrenorul Dănuț Pascu a reușit să construiască repede o echipă. Oltenii au revenit de la 0-1 la seturi și au încheiat meciul cu un succes categoric.

Citeşte şi: Volei (m) / Dan Pascu: „A fost un meci bun, o propagandă bună voleiului din România“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS