19.8 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRomânia U20 atacă Cehia U20 la Pardubice

România U20 atacă Cehia U20 la Pardubice

Naționala U20 a României, pregătită de Costin Curelea, are motoarele turate aproape de maximum. În această lună, tricolorii vor susține două meciuri importante. Primul va fi oficial, contra Cehiei, în Elite League, și este programat joi, 10 octombrie, de la ora 18.00, pe stadionul „CFIG Arena“ din Pardubice. Cel de-al doilea va fi de pregătire, pe 14 octombrie, de la ora 19.00, pe stadionul „Eugen Popescu“ din Târgoviște, contra Elveției U20.

Pentru această acțiune, selecționerul Costin Curelea a ales următorii 23 de jucători:

portari: Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), Vlad Răfăilă (Lecce / Italia), Eduard Chioveanu (CS Afumați);

fundași: Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Mark Țuțu (Ceahlăul Piatra Neamț), Matteo Duțu (AC Milan / Italia), Răzvan Pașcalău (Dinamo București), Ștefan Duțu (CS Afumați), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Alexandru Șuteu (FC Voluntari), Antonio David (AS Gubbio 1910);

mijlocași: Denis Rența (CSM Focșani), Daniel Olariu (CSC Șelimbăr), Robert Jălade (FC Sevilla / Spania), Alin Boțogan (Petrolul Ploiești), Ștefan Bană (Universitatea Craiova), Rareș Pop (Rapid București), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Alexandru Musi (FCSB), Adrian Caragea (Dinamo București);

atacanți: Alexandru Stan (Gloria Buzău), Atanas Trică (CSM Slatina).

Reamintim că tricolorii au început noua ediție din Elite League cu două meciuri pierdute. După 2-3 cu Germania U20 în prima etapă a noului sezon din Elite League, elevii lui Costin Curelea au cedat și pe terenul Angliei U20, scor 0-2.

„Sunt la fel de importante pentru noi. Vrem să câștigăm”

Selecționerul U20 a României, Costin Curelea, s-a arătat optimist în privința jocului din Cehia.

Cehia este o echipă agresivă. Se prezintă bine. Sunt mulți jucători care evoluează atât în prima, cât și în a doua ligă a Cehiei. Au minute, ceea ce e foarte important pentru un jucător de fotbal. Au și acest avantaj că joacă acasă, dar vom pregăti meciul pentru a încerca să îi surprindem. Nu cred că Cehia este la același nivel cu Anglia și Germania, dar este o echipă puternică, robustă și foarte bine pregătită din punct de vedere fizic.

Cred că am reușit să avem un debut destul de bun. Regretul cel mai mare rămâne la meciul cu Germania, unde am condus, dar din păcate asta a fost situația, pentru că ne-am prăbușit. E normal ca acum să încercăm și alți jucători și să dăm și altora șansa de afirmare. Suntem tot timpul în căutări. Între timp, îi pregătim pe toți pentru a face pasul către U21.

Abordăm meciurile la fel de bine. Sunt la fel de importante pentru noi. Vrem să câștigăm.

De fiecare dată trebuie să fim prudenți, însă trebuie să fim și curajoși. Abordarea trebuie să fie echilibrată. Încercăm să surprindem și îmi doresc să câștigăm cel puțin unul din aceste două meciuri.

Avem nevoie de susținerea suporterilor și îi așteptăm pe toți la meciul cu Elveția“, a declarat Costin Curelea, la FRF TV.

Citește și: România U19, scoasă la tablă de Norvegia U19 la Buftea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS