19.8 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriminal român aflat pe lista Most Wanted, adus din Germania

Criminal român aflat pe lista Most Wanted, adus din Germania

Un român aflat pe lista celor mai căutați infractori, urmărit internațional pentru omor deosebit de grav, tentativă de omor și tâlhărie, a fost adus aseară în România.

Romică Fleican, de 36 de ani, este din Bucureşti şi era pe lista „Most Wanted” a Poliției Române, fiind considerat periculos și violent. Acesta este acuzat că în 2008 l-a omorât în bătaie pe paznicul unui depozit din județul Ilfov. De acolo, împreună cu alți complici, voia să fure fier vechi.

În noapte de 5/6 noiembrie 2008, împreună cu alţi bărbaţi, a pătruns într-o societate comercială din județul Ilfov pentru a sustrage fier. Fiind depistaţi de agenţii de securitate, l-au ucis unul dintre agenţii de securitate prin lovituri repetate în zona capului cu obiecte metalice şi cu pietre, iar pe ceilalţi doi agenţi de securitate i-ar fi rănit.

Fleican a scăpat de două ori

După crimă, Fleican a fugit în Grecia, de unde s-a întors în țară doar după ce a fost achitat, în primă instanță. A scăpat pentru că ceilalți indivizi ar fi mințit în legătură cu participarea lui la atac. Ulterior, unul dintre suspecți și-a schimbat declarația, iar Fleican a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. A reușit să fugă și de această dată, ajungând în Germania.

Dat în urmărire internaţională, a fost prins de nemți, în 2016. Autoritățile germane au refuzat însă să îl extrădeze, pe motiv că nu avem condiţii bune de detenţie. Ulterior, a fost eliberat.

În urma demersurilor statului român, bărbatul a fost reținut din nou, în iulie, în Germania, iar acum a fost trimis în ţară.

Fleican a fost încarcerat la Arad, unde va sta în carantină trei săptămâni. Apoi se va stabili regimul de detenţie şi locul unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Citeşte şi: Un tânăr băut şi fără permis a căzut într-un râu cu maşina în timp ce fugea de poliţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS